25 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Miron Veselčić: Želimo pokazati kako će klub tek prodisati punim plućima

Više od autora

- vl promo-

Nakon što je MNK Aurelia Futsal odradio svoj posao i upisao 6:3 pobjedu na domaćem parketu protiv Olimpijca danas će na parket drugi vinkovački predstavnik – MNK Vinkovci – Učilište Studium.

Plavi u sezonu ulaze s nekoliko novih imena, neki su već branili boje kluba, a radi se o Lovri Pediću, Petru Rubiću i Marku Ljaljiću. Igrači su to koji će itekako pojačati momčad Vinkovaca.

“Već dugo vremena nam je bila želja priključiti Pedića jer voli klub i prati ga dugi niz godina. Odigrao je brojne turnire tijekom ljeta s našom ekipom i stvarno se dokazao, stoga nismo mogli propustiti priliku da ga dovedemo. Puno smo dobili povratkom Ljaljića i Rubića. Dvojac s Lapovaca koji se u hramu malog nogometa osjeća kao kod kuće. Uz njih imamo i nekoliko talentiranih juniora koji će dobiti svoju minutažu. Odlazak nije bilo što mi je iznimno drago”, prokomentirao je predsjednik kluba Miron Veselčić.

Ono što ne ide na ruku Vinkovcima je paklen raspored, vjerojatno najteži u ligi. Plavi danas s početkom u 20 sati sezonu otvaraju u Novoj Gradišci kod istoimenog domaćina, zatim slijedi novo gostovanje u Županji kod pojačanog Olimpijca. U trećem kolu Vinkovci će biti slobodni jer je MNK Autodijelovi Barišić odustao od natjecanja, nakon toga će gostovati kod neugodne Slatine, 5. kolo donosi gradski derbi protiv Aurelije na Lapovcima. U 6. kolu Vinkovčane će ugostiti MNK Jakšić, a uz Aureliju jedini domaći ogled bit će protiv MNK Brod 035.

“Po meni nije moglo teže, prvo kolo i odmah gostovanje kod momčadi koja godinama konkurira za naslov prvaka i smatram da je Nova Gradiška najteže gostovanje u ligi. Vjerujete mi da se ni prvoligaši ne bi tamo dobro proveli. Imaju odlične pojedince koji još bolje funkcioniraju kao momčad. Unatoč svemu, nema alibija. Mislim da ni oni nisu sretni što im na početku dolazimo mi jer svi znaju da možemo dobiti svakoga kada smo pravi”, govori Veselčić uoči današnjeg sraza.

Ciljevi kluba su visoki, a to je borba za vrh u svim kategorijama. Kako govori predsjednik Vinkovaca, kadeti i juniori imaju priliku izboriti premijerno izdanje nacionalne lige. Sve u taboru Plavih veseli i novi sustav kupa gdje nema nositelja te će se ekipe boriti za ulazak među najboljih 8, a zbog tablice uspješnosti Vinkovci će biti oslobođeni natjecanja u kupu središta.

“Upravljački ciljevi su isti kao i do sada. Mogu reći da smo na dobrom putu i da smo puno ozbiljniji u odnosu na ono što smo zatekli prije otprilike dvije i pol godine. Dosta smo napravili i idemo u željenom smjeru. Želimo još napredovati i pokazati kako će klub tek prodisati punim plućima”, zaključio je predsjednik kluba, Miron Veselčić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno