28 C
Vinkovci
Petak, 12. kolovoza 2022.

Mjera pomoći umirovljenicima: Od slavonskih polja pa do stola

Više od autora

- vl promo-

Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Vukovarsko-srijemska županija objavila je Javni poziv za podnošenje prijava za ostvarivanje prava na pomoć umirovljenicima sa prebivalištem na području Vukovarsko-srijemske županije za 2022. godinu koji je bio otvoren od 18. travnja do 18. svibnja 2022. godine. Pomoć umirovljenicima dodijeljena putem ovog Javnog poziva odnosi se na vrijednosni poklon bon u iznosu od 600,00 kuna u vidu poklon paketa s namirnicama lokalnih OPG-ova posredstvom Agro-klastera d.o.o.

Mjera pomoći umirovljenicima „Od slavonskih polja pa do stola“ pokrenuta je na inicijativu vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića.

“Napokon smo došli do realizacije ove vrlo važne mjere za naše umirovljenike kojima je to najpotrebnije. Ovo je zapravo mjera koja ima dvostruku korist, s jedne strane uistinu pomažemo onima koji su u potrebi, umirovljenicima s vrlo malim primanjima, dok s druge strane pomažemo našim lokalnim proizvođačima i OPG-ovima čije proizvode će umirovljenici dobiti“, rekao je župan Dekanić koji je danas posjetio i predao pomoć umirovljeniku Miji Ćosiću iz Vukovara.

Ćosić je za mjeru Županije saznao zahvaljujući djelatnici Fine, nakon čega se prijavio na javni poziv.

Za razliku od plaće koja je znala kasniti i po 6 mjeseci, mirovina je barem redovna, kazao je Ćosić. „U mirovini sam već 14 godina. Imam mirovinu koju mogu raspodijeliti i svakog prvog u mjesecu je tu“, istaknuo je Mijo Ćosić kazavši kako je poklon paket od Županije dobrodošla pomoć.

Svi umirovljenici koji su podnijeli zahtjev te ispunili uvjete Javnog poziva do kraja godine dobit će tri poklon paketa u vrijednosti 600,00 kuna, što znači da umirovljenici koji su se prijavili na Javni poziv mogu poklon pakete dobiti do najviše 3 puta godišnje.

Župan Dekanić podsjetio je kako je u tijeku drugi krug Javnog poziva koji traje do 09. srpnja 2022. godine te pozvao sve koji ispunjavaju uvjete da se prijave.

„Važno je da što više ljudi zna za ovu mjeru, pa smo iz toga razloga danas ovdje, na uručenju jednog paketa korisniku. Vrlo je bitno da se na Javni poziv prijave svi koji ostvaruju pravo na pomoć jer ćemo onda za iduću godinu imati podatak na temelju kojeg ćemo moći bolje odrediti kriterije Javnog poziva kao i približan broj umirovljenika kojima je pomoć potrebna.“

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno