19 C
Vinkovci
Subota, 2. srpnja 2022.

Mjesec hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci

Više od autora

- vl promo-


Mjesec hrvatske knjige tradicionalna je manifestacija koja se obilježava od davne 1995. godine. Tijekom vremena okupila je velik broj sudionika, među ostalim i Gradsku knjižnicu i čitaonicu Vinkovci iz koje najavljuju sadržajno bogat program.

Tijekom mjeseca provodi se akcija besplatnog upisa prvašića u knjižnici i Bibliobusu, kao i nacionalni kviz za poticanje čitanja “Do baštine na krilima mašte”. Najmlađi danas mogu sudjelovati na gradskom natjecanju u čitanju naglas, a 23. listopada ih čeka predstavljanje slikovnice Davora Šunka “Fućka mi se!”, strip radionica za učenike osnovnih škola koju vodi spomenuti ilustrator i jednodnevna akcija s ciljem popularizacije čitanja “Kad kesten sluša priču” za velike i male. Strip radionica Davora Šunka nastavlja se u knjižnici i sutradan, kao i predstavljanje njegove slikovnice u Bibliobusu. Kazališna predstava “Vila pričalica” Katije Romac te Županijsko natjecanje u čitanju naglas bit će održano 25. listopada.

Odrasli se svakog petka mogu okušati u pub kvizu “Znanjem u vikend”. U srijedu je predstavljena knjiga “Vrijeme seksa u doba nevinosti” Drage Hedla, 23. listopada bit će predstavljen strip album “Striptokok” Davora Šunka, a 29. listopada knjiga Mirte Borovčić Kurir “Naš život u spektru”. 7. studeni dan je susreta s književnicom Ingrid Divković, a 15. studenog bit će održana promocija knjige Anastazije Dmitrove “Okreni stranicu”.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno