Mlade momčadi vinkovačke Cibalije danas igraju pretkvalifikacijske utakmice za popunu Prve HNL, za sezonu 2019./2020. Juniori će tako s početkom u 17:30 sati snage odmjeriti protiv HNK Gorice u Slavonskom Brodu, a kadeti i pioniri u Velikoj protiv Bjelovara u 16:30, odnosno 18:30 sati. “Sigurno da su momčadi Gorice i Bjelovara kvalitetne i da će biti prilično teško i protiv jednih i protiv drugih. To su klubovi koji su kroz sezonu pokazali da su najbolji u svojim regijama i zasluženo su došli u priliku boriti se za ulazak u Prvu HNL. No, i mi smo s razlogom ovdje i nadam se da ćemo preskočiti ove prve prepreke”, ističe voditelj klupske škole nogometa Goran Meštrović.

Napominje i da juniori svoju utakmicu igraju zasebno i odlučuju sami o sebi, dok su pioniri i kadeti vezani jedni uz druge, odnosno zbrajaju se golovi iz obje utakmice i na temelju toga momčadi prolaze u daljnje natjecanje.

Ukoliko bi danas bili uspješni mladi vinkovački nogometaši polufinalne će utakmice za popunu prve HNL igrati u nedjelju 16. lipnja, dok su finala na rasporedu u četvrtak 20. lipnja. Recimo još i da im, uz Bjelovar i Goricu, na putu do krajnjeg cilja stoje i momčadi Orijenta, Solina, Rudeša i Zadra, koje će svoje kvalifikacijske oglede također odigrati ovih dana.