18 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Mladen Crnaić: U Vinkovce iduće sezone nitko neće doći s unaprijed upisanim bodovima

Više od autora

- vl promo-

Prošlo je tjedan dana od povijesnog uspjeha kada je MNK Aurelia Futsal i drugi puta porazio HMNK Vrgorac i izborio plasman u SuperSport HMNL. Nakon što su se prvi slavljenički dojmovi “smirili”, kontaktirali smo Kristiana Šoštara i Mladena Crnaića, trenera i predsjednika kluba, koji su napravili kratki rezime uspješne sezone.

„Još uvijek pod dojmom i nismo svjesni što smo napravili, a proslavili smo ulazak u prvu ligu kako i priliči tom uspjehu. Ponos je bio najveći kada su navijači uletili u teren, kroz glavu ti u tom trenutku prođe koliko se ljudi veselilo radi nas koji smo za ovo živjeli od osmog mjeseca prošle godine”, ponosno je istaknuo trener Šoštar.

Kako objašnjava vinkovački strateg, igrači i stručni stožer uoči utakmice odradili su psihološku pripremu, ali teško je ostati suzdržan kada se izađe na parket i vidi ispunjenu dvoranu te priređenu koreografiju. „Što se tiče same igre u drugoj utakmici, nismo bili najbolji, no kroz sav rad tijekom sezone definitivno smo ovo zaslužili”, dodaje Šoštar.


U sastavu je ove sezone bilo 17 igrača, a uspjeh je još veći kada se shvati kako debelu većinu rostera, uz dva Brazilca, čine mladi igrači koji su izdanci akademije. „Ne treba zaboraviti da smo bili najmlađa momčad koja je ove sezone nastupila u ligi, a sigurno ćemo biti najmlađa momčad i u prvoj ligi iduće sezone. Ostvaren rezultat je plod dugogodišnjeg predanog rada i svima nama u klubu je to nagrada”, rekao je klupski predsjednik Mladen Crnaić.

FOTO: MNK Aurelia Futsal

Ulazak u elitni rang svakako donosi još ozbiljniji i teži futsal u naš grad. Cjelokupni sustav SuperSport HMNL je podosta čudan, liga broji deset članova, od toga osam ide u doigravanje za prvaka, posljednji sastav ispada iz lige, dok pretposljednji razigrava s drugoligašima za očuvanje prvoligaškog statusa.

„U premijernoj sezoni u elitnom rangu svakako će nam cilj biti izboriti play off, s obzirom na to ako to ne izboriš, nalaziš se u opasnoj zoni. Vjerujem da nećemo biti prolaznici u ovoj ligi i da ćemo biti tvrd orah svima, a ove sezone već smo pokazali da smo inatni i prkosni te da možemo pokvariti planove ostalima”, rekao je Šoštar, a nadovezao se i Crnaić: „Pozivam sve da i u idućoj sezoni u svakoj utakmici napune tribine, a garantiram da nitko u Vinkovce neće doći s unaprijed upisanim bodovima. Dečki će ostaviti krvava koljena na parketu”, zaključno će.

FOTO: MNK Aurelia Futsal

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno