13 C
Vinkovci
Petak, 7. listopada 2022.

Mladi par vraća život u Walkow: „Stari đir ostaje i ne prestaje”

Više od autora

- vl promo-


Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Walkow će i dalje biti mjesto gdje svi mogu pronaći svoj mali bijeg od realnosti, poručuju Mia i Roberto, dugogodišnji par koji je, nakon što je čuo vijest o zatvaranju popularnog kafića, odlučio stvar uzeti u svoje ruke. Preuredili su ga, dotjerali,  „ulickali” i željno iščekuju službeno otvorenje 1. rujna.

Početkom lipnja Vinkovcima je odjeknula vijest da Walkow – Centar kulture, jedan od omiljenih kafića u gradu, stavlja ključ u bravu. Pa, iako su njihovi vjerni gosti ostali poprilično razočarani, nisu morali dugo čekati da ovo mjesto ponovno oživi. Samo tri mjeseca je trebalo da dođu „neki novi klinci”, mladi ljudi koji će nastaviti tradiciju dobre vibre, kvalitetne glazbe i bogate alternativne scene. 24-godišnja Mia Zeko i 27-godišnji Roberto Panić ljubavni je par koji od početka svoje veze dijeli iste želje i interese. Nerijetko ih pretvaraju u djelo, a ništa drugačije nije bilo ni u ovom slučaju. Kada su čuli vijest o zatvaranju Walkowa, nisu htjeli dopustiti za izumre ova poznata vinkovačka prijestolnica zabave i kulture, odlučili su ga preurediti, ponovno otvoriti i nastaviti tradiciju na koju je naviknut velik broj naših mladih.

Foto: Stella Mešić

„Sve je došlo spontano. Bili smo u gradu na piću, a ideje su se samo počele nizati. Zanimljivo mi je što se svaka naša mantra, skica, apstraktna ideja doista nerijetko pretoči u instant realizaciju. Nas dvoje volimo dobru energiju, ljude i kvalitetna događanja. Oboje smo kreativni, a dosad nismo imali priliku izraziti tu osobnost i stoga smatram da je ovo apsolutno velika prekretnica i sjajan potez u našim životima. Ubrzo smo shvatili kako bi nam ovo mjesto mogla biti točka pronalaženja i iskazivanja istoimene karakterne crte”, priča Mia i dodaje kako ovim poslovnim pothvatom žele pokazati mladima da se za neke vrijedne stvari vrijedi boriti.

Iako mladi, oboje su zapravo „stare duše”, zaljubljenici u detalje i žive boje, osobito kada je riječ o interijeru pa su u skladu s time i preuredili kafić. U radovima su, kaže, neizmjerno uživali. U uređenju im je puno pomogao i Mijin otac, a ništa ne bi bilo moguće ni bez ogromne podrške prijatelja i obitelji i svih onih koji ih podržavaju u ovom megaprojektu. ”Ništa se zapravo neće pretjerano mijenjati osim estetskog dijela kafića i nove postave, ali stari đir ostaje i nikada ne prestaje. Ukratko rečeno, težimo dobroj glazbi, izložbama, edukacijama, buvljacima, sajmovima i sličnom. Najviše se veselimo ljudima i njihovim osobnostima jer ipak su oni činili ovo mjesto onakvim kakvo ono doista jest“, pojasnila je nova vlasnica.

Vinkovčani jako dobro znaju da Walkow nikada nije bio običan kafić. Bio je i ostat će, napominju Mia i Roberto, utočište onima kojima je potrebno mjesto za daljnji napredak, osobito mladima kojima je nužna bezuvjetna podrška u osjetljivim godinama i koji su još uvijek u valu pronalaženja. Stara/nova priča temeljila bi se na jednakosti, prihvaćanju, transparentnosti, promicanju kulture i umjetnosti. „Cilj nam je uključiti i mlađe i starije u samopromociju u našem lokalu jer on i jest zamišljen kao kreativna riznica ispunjena svim formama stvaralačkih djelatnosti. Bitno je naglasiti kako Walkow ostaje pet friendly mjesto gdje su mace i psi vrlo poželjni gosti koje će uvijek dočekati neka klopica”, zaključuju ovi mladi entuzijasti.

Buvljaci, izložbe fotografije, likovne umjetnosti, mode i dizajna i dalje će se organizirati, a bit će tu i noviteta poput sajmova antikviteta, Wine and paint radionica kao i mogućnost samopromocije svih onih koji proizvode nešto iz svoje kućne radinosti. Književnici, glazbenici, likovnjaci i svi ostali umjetnici slobodno će ovdje moći predstaviti svoj rad, a neće nedostajati ni humanitarnih akcija kojima Mia i Roberto žele pružiti oslonac svima kojima je to potrebno.

FOTO: Stella Mešić

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno