10 C
Vinkovci
Utorak, 5. ožujka 2024.

Mladi vinkovački umjetnici pozivaju na Civitas Artificum, izložbu svojih radova

Više od autora

- vl promo-

Vinkovci su od davnina poznati kao grad umjetnika i kulture, bilo da je riječ o glazbi, književnosti, slikarstvu ili kiparstvu. Kako bi se kultura i umjetnost istaknuli, idući će tjedan mladi amaterski umjetnici grada dobiti priliku svoje radove izložiti široj javnosti.

Na prodajnu izložbu Civitas Artificum (lat. grad umjetnika) pozvani su svi lokalni mladi umjetnici izložiti svoje radove u četvrtak, 4. kolovoza u kafiću Hang Loose.

Događaj organiziraju dvije Vinkovačke studentice, Lucija Mijatović i Sara Dobošević, a pokrenule su ga iz želje za promicanjem kulture i umjetnosti među mladima u Vinkovcima u suradnji s lokalnom udrugom Retroperspektiva, koja se primarno bavi umjetničkim i plesnim radionicama, volontiranjem i raznim hobističkim djelatnostima u kojima mogu sudjelovati sve dobne skupine građana.Kako su stariji umjetnici već iskusni te imaju razvijen stil i izgled, željela se pružiti prilika mladim umjetnicima kako bi imali poticaj još više se razvijati i nastaviti sa svojim umjetničkim radom”, istaknula je Lucija Mijatović, studentica na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku. Dodaje da je izložba namijenjena amaterskim umjetnicima jednako koliko i profesionalnim jer i amateri, kojih većina još nije ni završila fakultet, trebaju dobiti priliku izložiti svoje radove.

Što se tiče vrste radova koji će se moći vidjeti, samo nebo je granica. Svaki umjetnički izričaj je dobrodošao, fotografije, slike, crteži ili bilo kakve druge kreativne rukotvorine. Bitno je naglasiti da će svi izloženi radovi biti na prodaju s ciljem potpore mladim umjetnicima u daljnjem radu.

Na izložbi će biti predstavljeni radovi petnaestak autora mlađih od 30 godina. Na izložbu koja će biti otvorena u Hang Loose-u 4. kolovoza u 17 sati, dobrodošli su svi ljubitelji umjetnosti i kulture koji žele uživati u umjetnosti naših mladih sugrađana te im tako iskazati podršku.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno