27 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Mladi Vukovarci brončani u Splitu

Više od autora

- vl promo-

U Splitu je održana velika državna završnica malonogometnog turnira Plazma Sportskih igara mladih. Prvo mjesto na malonogometnom Tommy turniru dječaka 2011. godište i mlađih odnijela je momčad Daruvar 1, koja je u finalu porazila NK Galija Split. Treću poziciju osvojio je HNK Vukovar 1911.

Plazma Sportske igre mladih najpoznatija je amaterska sportska manifestacija Europe, a tijekom 26 godina postojanja okupila je više od 2.5 milijuna mladih, a ovo natjecanje promovira društvene vrijednosti kao što su multikulturalizam, tolerancija, ali naravno i fair play borbu.

Osim promoviranja sporta i takvog načina života, ove godine kroz kampanju „Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet” sudionike se učilo o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša.

Ovogodišnje igre organizirale su više od 250 turnira u 10 različitih sportskih disciplina, ali i 26 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach dana sporta. Same igre trenutno su aktivne u Hrvatskoj, Srbiji te Bosni i Hercegovini, a u njima sudjeluje više od 200.000 djece i mladih.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno