Foto: Močvara press & Vanesa Matošević (plakat)
Zbog epidemije koronavirusa vaš najdraži klub Močvara zatvorio je svoja vrata 12.3.2020. kada su trebali nastupiti Marinada, ŠećeЯ i Ivan Judas u sklopu programa Začarana Močvara. Taj koncert je bio odgođen, ali se isti dan ipak održao u online formatu putem naše Facebook stranice. Budući da nema nezavisne kulture i umjetnosti bez publike, odlučili smo pokrenuti redoviti online program koji je za nas tada predstavljao izazov, ali je bio i jedini način održavanja programa.
Od 12.3. do 6.7. održali su ukupno 67 online događaja koji su sadržavali glazbene i scenske nastupe, filmske projekcije, radionice, tribine i dječji program. Na taj način su u ekstremnim okolnostima ipak uspjeli osigurati kontinuitet rada kluba, nastaviti suradnju s brojnim umjetnicima i publici pružiti mogućnost praćenja kvalitetnih kulturnih programa.
Muzej suvremene umjetnosti (MSU) je prepoznao taj trud i na Natječaju za najbolje zagrebačke online projekte realizirane u razdoblju od 19.3. do 31.5.2020.  dodijelio im je prvu nagradu.
Htjeli bi se ovim putem još jednom zahvaliti voditeljici Začarane Močvare Nini Romić i suradnici Lauri Tandarić koje su bile najzaslužnije za bukiranje online programa. Naravno, hvala i svim izvođačima koji su nastupili i svima vama koji ste ih pratili!
U međuvremenu su krenuli s “pravim” koncertima i ostalim programima, kao i ponudom kave i drugih pića na Močvarnoj terasi svaki dan od 16 sati. O nadolazećem ljetnom programu saznaj sve na linku mochvara.hr.
Sva online događaja koja su se održala i najave novih online događaja možete pogledati na ovom linku.
Plakat je napravila Močvarka Vanesa Matošević.