33 C
Vinkovci
Petak, 1. srpnja 2022.

Modernizacija željezničke pruge Vinkovci – Vukovar

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Danas je u sjedištu HŽ Infrastrukture održano javno otvaranje ponuda koje su pristigle u sklopu postupka javne nabave za izvođenje radova za projekt ”Nadogradnja i elektrifikacija” postojeće željezničke pruge od značaja za međunarodni promet M 601 Vinkovci – Vukovar. Procijenjena vrijednost nabave za radove iznosi 522,635 milijuna kuna, a 85% prihvatljivih troškova projekta sufinancira se iz fondova Europske unije, odnosno iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Riječ je o pruzi Vinkovci – Vukovar dugoj 18,7 kilometara koja je od značaja za međunarodni prijevoz te za teretni i putnički prijevoz. Cilj je modernizacije željezničke pruge Vinkovci – Vukovar bolja povezanost s industrijskim kolosijekom Luke Vukovar na rijeci Dunavu, s glavnim prometnim koridorom RH1, VII. paneuropskim prometnim koridorom i plovnim putem Dunavom na teritoriju Republike Hrvatske, jednim od najvažnijih unutarnjih plovnih putova u Europi koji povezuje srednju Europu s Crnim morem. Uz to, modernizacija pruge Vinkovci – Vukovar omogućit će bolju povezanost stanovnika naše županije s glavnim prometnim koridorima i županijama, posebice u dnevnim migracijama putnika.

Pristiglo je deset ponuda i sada slijedi evaluacija ponuda za odabir izvođača radova, a odluka o odabiru očekuje se uskoro.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno