18 C
Vinkovci
Subota, 25. lipnja 2022.

Most u Boškovićevoj od sutra otvoren za promet

Više od autora

- vl promo-
Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr
Most na Bosutu u Ulici Ruđera Boškovića u Vinkovcima od sutra od 11 sati ponovno će bit otvoren za sav promet. Posebna regulacija prometa u ostatku ulice Ruđera Boškovića će i dalje biti na snazi.

Iz Grada mole građane i sudionike u prometu za strpljenje i razumijevanje te poštivanje privremene regulacije prometa. Podsjetimo, ovaj mosta za promet je bio zatvoren više od dva mjeseca. Izazvalo je samo zatvaranje negodovanje kod građana, ponajprije vozača, koji su morali mijenjati svoje svakodnevne rute. No, sigurnost mora biti na prvom mjestu, a upravo to se postiglo završetkom ovih radova, most je sada kvalitetniji i sigurniji i za pješake i za vozače. Inače, ovaj most dugačak je 118 metara, a vizualnim pregledom utvrđeno je da je betonska konstrukcija upornjaka, stupišta i kontinuirane ploče u relativno dobrom stanju te je rađena samo površinska sanacija. I čelična je konstrukcija mosta bila u relativno dobrom stanju, pa je rađena površinska sanacija nosive čelične konstrukcije, a potpuno korodirani limovi zamijenjeni su novim. Radovi su, uz nove staze i kolnik, podrazumijevali i zamjenu svih ležajeva na stupištima i upornjacima, a zbog proširenja biciklističko-pješačke staze ugrađeni su i novi slivnici.

Radovi na ovom mostu dio su radova na projektu rekonstrukcije državne ceste DC55, na dionici Ulice Ruđera Boškovića u Vinkovcima u duljini od 1.145 metara, vrijednih gotovo 22 milijuna kuna.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno