2 C
Vinkovci
Nedjelja, 3. prosinca 2023.

Muzejska njuška Bella na 63. Festivalu djeteta u Šibeniku

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Gradski muzej Vinkovci s radionicom „Upoznaj muzejsku njušku” ove godine bio je dio programa radionica 63. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku.

Foto: Mirjana Pjevac/ Gradski muzej Vinkovci
Foto: Mirjana Pjevac/ Gradski muzej Vinkovci

U brojnim umjetničkim i kreativnim oblicima susreće se ondje, na gradskim ulicama i trgovima, cijeli svijet, predstavnici kultura sa svih kontinenata koji godinama daju svoj stvaralački obol izgradnji plemenitijeg, kulturno osvješćenijeg čovjeka današnje globalne zajednice, stoji na stranici Festivala.

Jedinstvena kulturna manifestacija s naglaskom na djecu i s djecom, s međunarodnom reputacijom, održava već šest desetljeća.Prvi put ove godine, „glavna njuška” Bella, muzejski terapijski pas uz pomoć skrbnice i muzejske pedagoginje Ive Krolo, kao predstavnice Gradskog muzeja Vinkovci, održale su edukativno – kreativne radionice.

Foto: Mirjana Pjevac/ Gradski muzej Vinkovci

Cilj radionica bila je edukacija djece o odgovornom ponašanju prema psima. Također, djeca su saznala što sve Bella radi u muzeju, a s ponosom im je pokazala i svoju slikovnicu Muzejske priče i jedna njuška.

„Zadani cilj ostvarili smo uz igru koja je neizostavni dio Bellinog života. Brojna znanstvena istraživanja govore nam kako sama prisutnost psa stvara pozitivno ozračje, a pas pruža bezuvjetnu ljubav i podršku, a Bella je upravo sve to. Naravno, kao prava zvijezda, Bella je dobila par pisama, grickalica i kolačića, a palo je i puno fotografija”, potvrđuje Iva Krolo te dodaje hvala djeci, roditeljima i organizatorima. Velika je čast i zadovoljstvo biti dio Međunarodnog dječjeg festivala. Vidimo se iduće godine!

Foto: Mirjana Pjevac/ Gradski muzej Vinkovci

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno