28 C
Vinkovci
Utorak, 23. srpnja 2024.

Na 3. vinkovačkoj Kazanijadi ispečeno 60-ak litara rakije

Više od autora

- vl promo-

Na Krnjašu je održana 3. po redu vinkovačka Kazanijada koja je ove godine okupila pet kazana, a danas je vladala velika živost i veselje.

Kako drugačije može i biti kada je rakija i pjesma u pitanju. Prošle godine je kazana bilo osam, no zbog koronavirusa i drugih obaveza tri ekipe su odgodile svoj dolazak.

„Cilj nam je održati tradiciju isto kao što se održava i Smotra folklora kada su Vinkovačke jeseni, tako i mi isto pokušavamo. Sutra ćemo imati i Fišijadu i svi smo mi pioniri u tome jer se ona održava po drugi puta, a Kazanijada treći”, rekao je glavni organizator Milan Kanazir.

Ispeklo se 60-ak litara rakije koja se, prema riječima Kanazira, ne može ocijeniti jer je svježa. Bit same manifestacije je druženje i dobra zabava, a ne natjecateljski duh. Iako su mnogi tijekom svog života kušali ovo alkoholno piće, vjerujemo kako se dobar dio ljudi pitao što je potrebno da se ispeče jedna dobra rakije.

„Prvo trebate imati ljubav za to jer od svakog posla koji se bez ljubavi radi nema ništa, a naravno da i šljiva mora biti zrela i dobro ukomljena. Potrebno je sačekati 20-ak dana da bi se moglo krenuti peći”, pojašnjava Kanazir.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno