25 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.

Na 40. Festivalu tenisa izdominirali Vinkovčani slavljem u pet kategorija

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Završen je 40. Festival tenisa na kojem je ove godine sudjelovalo 144 igračica i igrača rekreativaca iz Hrvatske i susjednih zemalja. Tenisači i tenisačice stigli su iz 21 grada zemlje domaćina, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije i Crne Gore. U tri dana odigrano je respektabilnih 277 mečeva, a vinkovački tenis iznjedrio je najviše slavljenika ovogodišnjeg izdanja turnira.

Pehare i nagrade sponzora u kategoriji 50+ osvojili su Janko Brač iz TK Vinkovci u muškoj i Dorela Marcan u ženskoj konkurenciji. Duje Ševerdija slavio je u kategoriji 60+. Muško finale 40+ pripalo je Vinkovčaninu Damiru Šesti. Naš Kristijan Ikić najbolji je u muškoj konkurenciji igrača mlađih od 30 godina, dok je njegov klupski kolega Hrvoje Alerić pobjednik u dobi tridesetogodišnjaka plus. Dora Šelaj upisala se u pobjednice turnira dama mlađih od 50 godina. Kada je riječ o parovima vinkovačko-brodska kombinacija Ikić-Šlibar najbolja je ispod 50 godina, dok je domaći dvojac Bosančić-Čalić broj 1. u kategoriji 50+. Kod dama je pobjednički pehar otišao u ruke para Purgar-Šelaj, dok je u mix kombinaciji ispod 50 slavio bračni par Antolić iz Siska koji se savršeno nadopunjava i na crvenom terenu. Mix parova Marcan-Vlašić slavio je u konkurenciji +50.

Oduševljeni gradom, ljudima i reprezentativnim teniskim terenima ovdje su teniski rekreativci ponajprije uživali u velikom broju odigranih mečeva i novim poznanstvima koja ovaj sport nosi sa sobom, a i vrijeme im je išlo na ruku.


“Nismo, priznajem, očekivali ovoliki broj sudionika s obzirom na epidemiološku situaciju i malo veću kotizaciju, no demantirali su nas naši gosti koji su se odazvali na dobar tenis u Vinkovce, a posebno mi je drago što su prvi puta ove godine stigli naši prijatelji iz Supetra na Braču sa suprugama i rekreativci iz Crne Gore”, rekao nam je Nikola Mihaljević voditelj turnira i glavni meštar zapisničkog stola. Festival je otvorio zamjenik gradonačelnika Josip Romić, a odigran je na terenima TK Vinkovci i Tehničke škole na Kanovcima, u 7 single i 6 double kategorija.

Ove godine sustav je informatiziran u potpunosti, no manje tehničke poteškoće rješavale su se u hodu te će dogodine i taj dio biti besprijekoran, najavio je Mihaljević. Ambijent su upotpunila opuštena druženja uz tamburaše u večernjim satima pa nije nedostajalo lijepih dojmova pri oproštaju s Vinkovcima.

Već idućeg vikenda tereni TK Vinkovci bit će spremni za još jedan turnir, ovog puta humanitarnog karaktera. 9. Memorijal Ivana Knezovića, tragično preminulog člana 3. lige GEM, njegovi prijatelji, ujedno članovi TK Vinkovci, i ove godine pripremaju u petak i subotu, a sav prihod od kotizacija u visini 100 kuna bit će uplaćen Ivanovoj kćeri Mari koja nastavlja očevim stopama i s radošću trenira tenis u vinkovačkom klubu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno