21 C
Vinkovci
Petak, 12. travnja 2024.

Na 9. Vinkovačkoj konjičkoj reviji prvi puta atraktivni ples konja

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

U Vinkovcima zbivanja ne nedostaje bilo da je riječ o vikendu ili tjednim događanjima.

U subotu, gošće ciklusa 28. sezone Vinkovačke glazbene scene članice su Vokalnog ansambla Stretta koje će, pod ravanjem Ivane Tuškan, od 19.30 sati priređuju koncert klasične glazbe u crkvi sv. Nikole biskupa.

FB: VA STRETTA

Za srijedu je, također u organizaciji Ogranka matice Hrvatske u Vinkovcima, najavljen 22. Memorijal Hrvoja Majića, a koncert tamburaške instrumetalne glazbe počinje u 19.30 u gradskom kazalištu.Arhiva

Na 9. Vinkovačkoj konjičkoj reviji po prvi puta ćemo uživati u atraktivnom plesu konja u nedjelju 15. svibnja od 13 sati. Naime, udruga Nobiles de Croatia u lovištu Kunjevci izvest će glazbeno-scensku dekorativnu točku „Kraljevski konji i sokoli“, povijesni prikaz i priču o ulozi i upotrebi carskih konja na dvorovima. Publika će vidjeti prekrasnu scenu povratka iz lova kao jedne od omiljenih zabava visokog plemstva u dvorska vremena. Dva dresurna pastuha lipicanske i frizijske pasmine s dresurnim jahačicama u damskim lovačkim kostimima, dva sokolara sa lovnim pticama te grofice plesačice u krinolinama. Uživat ćemo u jedinstvenom prikazu zahtjevne vještine jahanja u damskom sedlu na stranu. Grofice će otplesati barokni ples contradance, a na kraju predstave pozvat će publiku na fotografiranje s groficama plesačicama, sokolarima i carskim konjima.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno