Kontaktirajte nas

Aktualno

Na cesti Vinkovci-Županja vozio brzinom od 197,5 km na sat

Objavljeno

-

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je sedam prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Tovarnik, Vukovar, Babina Greda, Tordinci), dvije prometne nesreće u kojima je ukupno pet osoba lakše ozlijeđeno (Trpinja, Ivankovo) te jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena (Mirkovci).

Jučer, 6. rujna oko 20,10 sati u ulici Grožđana u Mirkovcima, 69-godišnjak je izgubio nadzor nad biciklom kojim je upravljao te pao na kolnik. Uslijed udara 69-godišnjak je teško ozlijeđen što je utvrđeno u OŽB Vinkovci.

Protiv 69-godišnjaka slijedi obavezni prekršajni nalog.

Policijski službenici su u petak, 4. rujna u 22,50 sati prilikom nadzora prometa u ulici Josipa Blažekovića u Babinoj Gredi zatekli 20-godišnjaka koji je prije stjecanja prava na upravljanje vozilima upravljao osobnim automobilom „VW Polo“ osječkih registracijskih oznaka kojem je isteklo važenje prometne dozvole za više od 15 dana.

20-godišnjak je uhićen i uz optužni prijedlog priveden na Općinski sud u Vinkovcima gdje je presudom proglašen krivim te mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 25 dana koja se zamjenjuje uvjetnom osudom na rok od jedne godine i novčana kazna od 7700 kuna.

Tijekom vikenda 17 vozača zatečeno je s prisutnošću alkohola u organizmu, od kojih su tri vozača smještena u posebne prostorije policije do otriježnjenja. Najveća zabilježena koncentracija od 1,66 g/kg utvrđena je kod 24-godišnjeg vozača osobnog automobila u Otoku.

Stacionarne kamere zabilježile su 68 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

Izdvajamo i postupanja policijskih službenika službenog vozila – presretač koji su 5. rujna zatekli dva vozača osobnih automobila u grubom kršenju dopuštene brzine kretanja na cesti izvan naseljenog mjesta.

U 19,53 sati na cesti Vinkovci-Županja, gdje je brzina kretanja ograničena na 90 km na sat, 21-godišnji hrvatski državljanin je pod utjecajem alkohola u organizmu (0,12 g/kg) upravljao osobnim automobilom „Audi“ županjskih registracijskih oznaka brzinom od 197,5 km na sat.

Potom u 20,42 sati na autocesti Zagreb-Lipovac, gdje je brzina kretanja ograničena na 130 km na sat, 34-godišnji državljanin Rumunjske upravljao je osobnim automobilom „Škoda“ rumunjskih registracijskih oznaka brzinom od 244,1 km na sat.

Protiv 21-godišnjaka dostavlja se izvješće o počinjenim prekršajima, dok je 34-godišnjaku uručen prekršajni nalog kojim je izrečena novčana kazna od 5000 kuna i 500 kuna troškova prekršajnog postupka, zaštitna mjera zabrana korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od jednog mjeseca te mu je oduzeta putna isprava do plaćanja novčane kazne.

Aktualno

U županiji bez novopozitivnih na koronavirus

Objavljeno

-

Napisao/la

    187 pregleda

U Vukovarsko – srijemskoj županiji u posljednja 24 sata nema novih pozitivnih osoba na COVID-19. Nema ni preminulih.

Od početka epidemije ukupan broj oboljelih je 12.452, od kojih je 12.105 izliječenih, a ukupno je preminulo 259 osoba.

Trenutno je u županiji 7 osoba na bolničkom liječenju.

U protekla 24 sata testirano je 138 osoba, te ih je ukupno do sada testiranih na području županije 77.066.

U samoizolaciji se nalazi 191 osoba.

Nastavi čitati

Aktualno

Na Ljetnom se kinu tražilo mjesto više

Objavljeno

-

Napisao/la

    208 pregleda

Najmlađi žitelji grada napokon su dočekali održavanje Ljetnog kina koje već tradicionalno posljednjih desetak godina organizira Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci pod pokroviteljstvom Grada. Svako se Ljetno kino razlikuje po svojoj tematici, a ove je godine podređeno isključivo mališanima i prikazivat će se samo animirani sinkronizirani filmovi.

Tako su jučer oni najmlađi uživali u dvorištu knjižnice uz Priču o igračkama 4, dobro društvo i još bolji ambijent. Sva mjesta bila su popunjena, a animirani se film gledao na pravom filmskom platnu što je još uvelike pridonijelo dojmu.

Projekcija prvog animiranog filma, The Angry Birds 2, po rasporedu je bila predviđena za prošli petak, ali zbog kiše i lošeg vremena se nažalost morala otkazati. Na raspored će ponovno doći nakon svih ostalih planiranih crtića, odnosno 20. kolovoza. Osim toga, za 30. srpnja planiran je Tko se boji vuka još, nakon toga, 6. kolovoza, simpatični bik Ferdinand te na samom kraju Snježno kraljevstvo 2 za 13. kolovoza.

Nastavi čitati

Aktualno

Periska nije suvenir!

Objavljeno

-

Napisao/la

    235 pregleda

Zbog pojave smrtonosne zaraze koja je zahvatila populaciju plemenite periske u cijelom Mediteranu, pa tako i u Jadranskom moru, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja putem akcije “Jeste li ih vidjeli?” poziva građane da dojave lokacije na kojima su opažene žive jedinke.

Cilj akcije koju provodi Zavod za zaštitu okoliša i prirode jest identifikacija i očuvanje živih jedinki plemenite periske (Pinna nobilis) u prirodi te praćenje stanja njezine populacije, koja je trenutno pod visokim rizikom od izumiranja u cijelom Sredozemnom moru, priopćilo je Ministarstvo.

Od prve pojave zaraze i masovnog pomora u hrvatskom dijelu Jadranskog mora potvrđeno je 17 živih jedinki plemenite periske u prirodi, na različitim lokacijama duž Jadrana. “Sve je manji broj živih jedinki u moru pa je za opstanak vrste ključno pronaći potencijalno otporne jedinke koje bi se dalje mogle razmnožiti i stvoriti prirodni imunitet”, ističu u Ministarstvu.

Pri identifikaciji živih jedinki plemenite periske u prirodi treba provjeriti reagira li zatvaranjem ljušture na vanjski podražaj, odnosno na kretanje morske vode u njenoj neposrednoj blizini. Naime, uspravna ljuštura plemenite periske u sedimentu ne podrazumijeva nužno i živu jedinku. Plemenita periska je strogo zaštićena vrsta pa je se ne smije dirati, a svako namjerno vađenje živih ili mrtvih jedinki odnosno praznih ljuštura je zabranjeno.

Sve informacije o živim jedinkama plemenite periske, lokacijama na kojima su opažene i fotografije građani mogu dojaviti na mrežne stranice Zavoda za zaštitu okoliša i prirode Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja ili na adresu vrste@mingor.hr.

Zaprimljene dojave moći će se pregledati na Bioportalu gdje su dostupni i podaci o lokacijama plemenite periske dosad prikupljeni u suradnji sa znanstveno-stručnom zajednicom i zainteresiranom javnošću.

Nastavi čitati

Najčitanije