18 C
Vinkovci
Četvrtak, 13. lipnja 2024.

Na cesti Vinkovci-Županja vozio brzinom od 197,5 km na sat

Više od autora

- vl promo-
Željko Komljenović
Željko Komljenović
zeljko.komljenovic@novosti.hr

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je sedam prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Tovarnik, Vukovar, Babina Greda, Tordinci), dvije prometne nesreće u kojima je ukupno pet osoba lakše ozlijeđeno (Trpinja, Ivankovo) te jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena (Mirkovci).

Jučer, 6. rujna oko 20,10 sati u ulici Grožđana u Mirkovcima, 69-godišnjak je izgubio nadzor nad biciklom kojim je upravljao te pao na kolnik. Uslijed udara 69-godišnjak je teško ozlijeđen što je utvrđeno u OŽB Vinkovci.

Protiv 69-godišnjaka slijedi obavezni prekršajni nalog.

Policijski službenici su u petak, 4. rujna u 22,50 sati prilikom nadzora prometa u ulici Josipa Blažekovića u Babinoj Gredi zatekli 20-godišnjaka koji je prije stjecanja prava na upravljanje vozilima upravljao osobnim automobilom „VW Polo“ osječkih registracijskih oznaka kojem je isteklo važenje prometne dozvole za više od 15 dana.

20-godišnjak je uhićen i uz optužni prijedlog priveden na Općinski sud u Vinkovcima gdje je presudom proglašen krivim te mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 25 dana koja se zamjenjuje uvjetnom osudom na rok od jedne godine i novčana kazna od 7700 kuna.

Tijekom vikenda 17 vozača zatečeno je s prisutnošću alkohola u organizmu, od kojih su tri vozača smještena u posebne prostorije policije do otriježnjenja. Najveća zabilježena koncentracija od 1,66 g/kg utvrđena je kod 24-godišnjeg vozača osobnog automobila u Otoku.


Stacionarne kamere zabilježile su 68 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

Izdvajamo i postupanja policijskih službenika službenog vozila – presretač koji su 5. rujna zatekli dva vozača osobnih automobila u grubom kršenju dopuštene brzine kretanja na cesti izvan naseljenog mjesta.

U 19,53 sati na cesti Vinkovci-Županja, gdje je brzina kretanja ograničena na 90 km na sat, 21-godišnji hrvatski državljanin je pod utjecajem alkohola u organizmu (0,12 g/kg) upravljao osobnim automobilom „Audi“ županjskih registracijskih oznaka brzinom od 197,5 km na sat.

Potom u 20,42 sati na autocesti Zagreb-Lipovac, gdje je brzina kretanja ograničena na 130 km na sat, 34-godišnji državljanin Rumunjske upravljao je osobnim automobilom „Škoda“ rumunjskih registracijskih oznaka brzinom od 244,1 km na sat.

Protiv 21-godišnjaka dostavlja se izvješće o počinjenim prekršajima, dok je 34-godišnjaku uručen prekršajni nalog kojim je izrečena novčana kazna od 5000 kuna i 500 kuna troškova prekršajnog postupka, zaštitna mjera zabrana korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od jednog mjeseca te mu je oduzeta putna isprava do plaćanja novčane kazne.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno