Lapovci su noćas bili na nogama. Cijelo naselje, ali i gotovo cijele Vinkovce, uznemirila je snažna eksplozija koja se dogodila u ulici J. J. Strossmayera oko ponoći.

Iz PU vukovarsko-srijemske potvrdili su kako je na pročelju stambene zgrade u Strossmayerovoj ulici, kućni broj 12, aktivirana nepoznata eksplozivna naprava. Iako su u stanu bili žena i dijete, koji su u trenutku eksplozije spavali u sobi udaljenoj od balkona, na sreću, nema teže ozlijeđenih niti poginulih osoba, a jedna osoba je zatražila liječničku pomoć zbog ozljeda u vidu posjekotina na tijelu. Očevid i kriminalističko istraživanje su u tijeku, a u događaj je uključeno i državno odvjetništvo.

Na Lapovcima kruže razne priče. Na mjestu događaja pričali smo s uplašenim građanima koji su nam potvrdili kako ovako snažnu eksploziju ne pamte još od rata. Mnogim građanima koji žive u susjednim zgradama popucala su stakla na prozorima, oštećene su im rolete, oštećeni automobili, a nekima od njih eksplozija je zatresla cijele stanove u kojima su i stvari pale s polica. Koliko je snažna bila, govori i činjenica da su najbližim susjedima cijeli prozori izbijeni iz okvira, a mnogima su oštećeni sami balkoni i balkonske ograde.

Stakla je bilo na sve strane, po stazama, travi, na balkonima i u susjednim stanovima. Jedan od susjeda stana na čijem se pročelju dogodila eksplozija, rekao nam je kako je, u trenutku eksplozije, gotovo pao s kreveta, a na vanjskim zidovima su vidljivi tragovi eksplozije.

Isto tako, iz više izvora, dobili smo informacije kako je neposredno prije same eksplozije viđen stariji čovjek s kapuljačom na glavi koji je stajao ispred navedenog balkona. Policija nastavlja s istraživanjem, a očevidom će se utvrditi što se točno dogodilo.