17 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

Na Lapovcima večeras zapaljeno dječje igralište

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Večeras je na Lapovcima kod tzv. Velikog brda, u ulici Slavka Jankovića, zapaljeno dječje igralište od kojeg je, sudeći prema fotografijama naše ekipe na terenu, ostalo samo zgarište.

Susjede iz obližnjih zgrada uznemirila je vatra i dim. Odmah su pozvani vatrogasci koji su ugasili otvoren požar. Srećom, vatra se nije proširila na drveće u blizini.

O tome se odmah po dojavi oglasio i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

“Večeras je na Lapovcima zapaljeno dječje igralište koje je kompletno izgorjelo. Želim vjerovati kako se ovo dogodilo slučajno, kako u našem gradu ne žive pojedinci koji bi djeci namjerno uništili mjesto za igru. Ovo nije prvi put da se uništavaju dječja igrališta te gradska i privatna imovina. Zbog sigurnosti svih građana i ovakvih događaja, u izradi je projekt  “Vinkovci pametan grad – siguran grad”, a koji bi trebao spriječiti upravo ovakve i slične aktivnosti. Na taj način poboljšat ćemo sigurnost u zajednici kroz uspostavu sustava za video nadzor javnih površina kao što su trgovi, parkovi, dječja igrališta, prometna križanja i slično”, poručio je ovim povodom u objavi na Facebooku.

Prema izjavama očevidaca, svake se večeri na njemu okupljaju mlađi sugrađani, a tako je navodno bilo i večeras.


Policija je izašla na mjesto događaja, a rezultate očevida i više informacija očekujemo sutra tijekom dana.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno