21 C
Vinkovci
Subota, 3. lipnja 2023.

Na nultu toleranciju prema nasilju nad ženama u srijedu će pozvati vinkovački gimnazijalci u suradnji s policijom

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Diljem svijeta 25. studenoga obilježava se Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. To je ujedno i dan kada započinje globalna kampanja naziva „16 dana aktivizma protiv nasilja prema ženama“, koja završava 10. prosinca, upravo na Međunarodni dan ljudskih prava čime se ističe da je nasilje prema ženama grubo kršenje temeljnih ljudskih prava.

S ciljem senzibiliziranja građana o važnosti nulte tolerancije prema nasilju nad ženama, policijske službenice za prevenciju PU vukovarsko-srijemske u suradnji s ravnateljicom vinkovačke Gimnazije Ivanom Buljan, njenim stručnim suradnicima i učenicima organiziraju prigodno obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv nasilja prema ženama, koje će se održati, u srijedu 24. studenog u pješačkoj zoni s početkom u 11 sati.


Učenici Gimnazije Vinkovci aktivno su se uključili u obilježavanje ovog dana kroz nastavni predmet kemije, u okviru kojeg u posljednja tri tjedna izrađuju prirodne sapune, koje će sa svojom profesoricom kemije Melitom Barić Tominac i policijskom službenicom za prevenciju, podijeliti građanima. Svaki „ručno“ izrađen sapunčić sadrži i prigodnu poruku, koju su napisali sami učenici kako bi potaknuli sve na promišljanje o važnosti skladnih odnosa, ljubavi i tolerancije te na pozitivne promjene u društvu.

Obilježavanjem ovoga dana želi se ukazati na važnost senzibiliziranja i osvještavanja javnosti o problemu nasilja nad ženama te doprinijeti jačanju odlučnosti žena da nasilje prijavljuju kako bi se eventualno buduće takvo ponašanje spriječilo, a već počinjeno nasilje sankcioniralo na odgovarajući način, poručuju iz policije.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno