17 C
Vinkovci
Nedjelja, 26. svibnja 2024.

Na pomoćnom stadionu Cibalije odigrane utakmice selekcija ŽNSVSŽ i ŽNSOBŽ za godišta 2010. i 2011.

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Hrvatski nogometni klub Cibalia bila je domaćin međužupanijskih selektivnih utakmica za dječake mlađih (2011. godište) i starijih pionira (2010. godište) između Županijskog nogometnog saveza Vukovarsko-srijemske županije i Županijskog nogometnog saveza Osječko-baranjske županije.

Prema riječima instruktora ŽNSVSŽ Gorana Meštrovića ovakve aktivnosti provode se 6 puta godišnje i to 3 puta u proljeće, a 3 puta u jesen.

„Selektivno godište je 2010., a 2011. tek pripremamo za jesen jer od svih igrača koji igraju iz 4 županije biraju se najbolji koji idu na završnicu”, kaže Meštrović.

Podsjetimo, 5 igrača Cibalije bili su jesenas na završnici u Medulinu, a nadamo se kako će i ove jeseni biti predstavnika iz Vinkovaca i naše županije. Od svih tih županija koje sudjeluju na ovakvim selekcijama pravi se jedna selekcija Nogometnog središta Osijek, znači cijele Slavonije i Baranje koja na završnici igra protiv ostalih regija.


Za obje selekcije nositelj kvalitete je Cibalia odakle dolazi najviše igrača. U kategoriji 2011. godišta 8 igrača od 18, koliko je bilo u zapisniku, dala je Cibalia, iz Vukovara 91 bilo je 5 igrača, 3 iz Graničara, a po jedan iz Dilja i Vuteksa. Selekcije VSŽ i OBŽ remizirale su u prvom susretu, a rezultat je bio 1-1.

U godištu 2010. bilo je 8 igrača Cibalije u prvih 11, a od 18 igrača u zapisniku 5 ih je iz Graničara, po 2 iz Dilja i Tomislava iz Cerne te jedan iz Bedema. „U svakom slučaju imamo još prostora i vremena za pronaći bilo koje drugo dijete, pokušavamo obuhvatiti cijelu županiju neovisno o kojem je klubu riječ”, zaključuje instruktor ŽNSVSŽ.

U drugoj utakmici bolji su bili igrači iz Osječko-baranjske županije koji su naše predstavnike svladali 3:1.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno