36 C
Vinkovci
Četvrtak, 18. kolovoza 2022.

Na snazi pripremno stanje obrane od poplava

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Na sjednici Stožera Civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije istaknuto je da vodočuvari kontinuirano obilaze teren, oštećenja na nasipu nema i sustav obrane od poplave je stabilan. U međuvremenu, vodostaj Save u županjskoj Posavini i dalje raste. Tako je u nedjelju kod Županje u 11 sati iznosio 819 centimetara, i u odnosu na 24 sata ranije, narastao je za 19 centimetara. Na snazi je pripremno stanje za obranu od poplava, a redovne mjere uvode se na 880 centimetara. Isto tako, vodostaj Save kod Gunje jučer u 10 sati bio je 875 centimetara, za 12 centimetara više nego 24 sata prije.

Mještani Županje pomno prate situaciju i provjeravaju vodostaj, dok u Gunji ne kriju zabrinutost i priznaju da svaki porast vodostaja budi novi strah. Iako u Hrvatskim vodama tvrde da je situacija pod kontrolom, Gunjanci ipak strahuju i s velikom pozornošću iščekuju vrh vodenog vala koji bi trebao stići danas.

Dugotrajna kiša koja je padala na slatinskom području prouzročila je teškoće stanovnicima nekih dijelova grada i prigradskih naselja. Voda je napunila odvodne kanale uz prometnice i prelijevala se u dvorišta, na nekoliko mjesta kanalizacijske cijevi nisu mogle primiti velike količine površinske vode pa se ona izlijevala preko nogostupa, a voda je prodrla i u neke podrume.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno