19 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

Na vinkovačkoj Bajci na Bosutu klizalo više od 11 tisuća klizača

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Bajka na Bosutu za ovu je godinu ispričana. Slažu se dojmovi i podvlače crte, pa dok jedni smatraju kako itekako ima mjesta za napredak, drugi su ovogodišnjim Adventom u Vinkovcima i više nego zadovoljni.

Jedni od onih koji, možemo reći već tradicionalno, imaju razloga za sreću su voditelji klizališta koji su i ove zime uspjeli namamiti ogroman broj klizača, njih čak 11.287 te 185 djece u grupama, vrtićke, osnovnoškolske i srednjoškolske dobi, pojasnila nam je voditeljica Helena Kovačević. Vinkovčani su, kaže, jednako klizali kao i prošle godine pa velikih oscilacija u broju najmova klizaljki nema. „Sretni smo jer nije bilo većih incidenata i ozljeda, uspjeli smo se izboriti i s toplim vremenom i kišom, pa je za nas sezona uspješno završena, veselimo se idućoj godini. Hvala svima koji su stali na led, vjerujemo da su uživali jednako kao i mi“, istaknula je Kovačević ocijenivši Advent čistom desetkom, a tomu je, vjeruje, dodatno pomoglo klizalište kružnog oblika od 450 četvornih metara za koje su pobrali same pohvale.

Njihove pozitivne dojmove ne dijele jednako ugostitelji koji su složni – nismo nezadovoljni, ali smatramo da može puno bolje. „Mislim da je pogrešno bilo podijeliti Advent na dvije lokacije, slabo je bilo ljudi i sadržaja, a u nekim danima nas ni vrijeme nije poslužilo. Bilo je dobro, ali pamtim i bolje godine“, rekao nam je Hrvoje Markovinović iz Vinara čija je ugostiteljska kućica s bogatom ponudom vina na manifestaciji od samih početaka. A od 2017. godine ne propuštamo tople fritule i palačinke ni u obrtu Maki, čija se vlasnica Evica Puškarić u potpunosti slaže s našim prethodnim sugovornikom: „Posjetitelji su kod nas dolazili samo ciljano jer s događajima u centru mi ostanemo kratkih rukava“. Marko Peulić, popularni Maxo, smatra kako je posjećenost bila dobra, ali i da ima nedostataka na kojima je potrebno poraditi, dok je Anđelka Cvilinder, vlasnica obrta M&D, zadovoljna svojom prvom Bajkom na Bosutu. Kaže kako je bilo malo zabavnog sadržaja, time i ljudi, no ipak – nije bilo loše.Nakon više od 40 dana svoj konačni sud dali su i posjetitelji. Posebno su ih se dojmili Dječji doček nove godine te Božićni koncert na prozorima gimnazije, rado su posjećivali Božićni sajam rukotvorina u parku, s guštom su uživali u pečenim kobasicama, fritulama, kuhanom vinu i čaju, rasplesali se na koncertima i to ponajviše, kako smo mogli čuti, na onom koji je priredio vinkovački bend Greasy Flat 4, a jednako su uživali i u duhovnoj glazbi svake subote nakon paljenja adventskih svijeća.

Prema prijavljenim dolascima turista, našu županiju je prošli mjesec posjetilo 6.459 turista od čega njih 644 iz inozemstva te je ostvareno 8.556 noćenja. Istim mjesec 2021. došlo je 2.711 turista, a zabilježeno je 5.020 noćenja. Vinkovci pak, bilježe blagi pad u odnosu na godinu prije. U prosincu 2022., kažu u Turističkoj zajednici grada Vinkovaca, bilo je 2.585 noćenja, dok je godinu prije u istom mjesecu u našemu gradu prenoćilo 2.816 ljudi.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno