17 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

Nadrealni Realisti Teatra Exit podigli na noge vinkovačku publiku

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Sinoć, nadrealni Realisti Teatra Exit, digli su na noge kazališnu publiku 29. Festivala glumca u Vinkovcima, a pravo domaćinski ondje ih je na vratima predstave dočekao naš Domagoj Ivanković, glumac, Vinkovčanin. Ulaznice su planule već prvog dana prodaje, točnije tjedan ranije.

Preko nekoliko izlazaka na naklon publici i naklon publike do poda donesenoj umjetnosti, potvrdilo je kako je riječ o pet iznimno talentiranih mladih glumaca razgalivši okupljene glumačkim kreacijama, energijom i interakcijom s od prve scene. Jednom riječju, dogodio se teatar!

“Dojmovi su fantastični! Presretan sam što sam imao priliku s ovakvom predstavom doći u Vinkovce jer je to predstava meni osobno od velikog značaja i Kazališta koje je moje estetičko područje tako da sam bio jako zadovoljan, sretan i preponosan na sve moje Vinkovčane koji su sinoć dali podršku predstavi Realisti,”  komentirao je naš glumac kojem je želja ponovno nastupati u svome gradu.

 

Aktualan tekst slovenskog pisca Jure Karasa, režija Matka Raguža i glumačka petorka Nika IvančićNikola NedićRok Juričić, Fabijan Komljenović i Domagoj Ivanković, u predstavi kabaretskog žanra, briljirali su u punom smislu riječi. U sat i pol, neumorno su ulazili iz uloge u ulogu, pjevajući i svirajući.

“U cabareu je sve moguće, od pjesme, glume, plesa. Imam pokraj sebe sjajnu ekipu mladih ljudi, mojih kolega koji su u svakom segmentu bili izvrsni, i u glumačkoj, i glazbenoj kreaciji. Fabijan je završio Glazbenu akademiju, Rok ima obiteljsku glazbenu povijest, Nikola je glazbenik, Nika je glazbenica. Svi smo se našli u jednoj niši s ciljem napraviti dobru predstavu. Matko nas je tu prepoznao i dao nam različite scene koje smo iščitavali, od muško-ženskih, susjedskih odnosa, svakodnevice u državi…”, priča Domagoj.


Realisti nizanjem scena ironično i duhovito dopiru do najzabačenijeg kutka svakodnevice u kojoj se surovo realno ogleda mentalitet društva u kojem živimo.

“Nije da nije zahtjevno stalno ulaziti u nove likove i izlaziti, ali je izuzetno zabavno za igrati. Moram priznati, jako se dobro zabavljamo i drago mi je da je publika to prepoznala, a i scena vinkovačkog kazališta je fantastična, izuzetno domaćinska i blizu publici što su kolege oduševljeno primjetile”, dodaje Dodo koji, nije što je naš, ali je, kako stvari stoje, dorastao svakom zadatku.

Već rano jutros razbuđen, profesionalan i spreman čekao je izaći pred najzahtjevniju publiku, onu najmlađu.

U Maloj Fridi, predstavi za djecu i sve koji se tako osjećaju, kazališta Žar ptica, igra ulogu oca Fride Kahlo, Guillerma za koju je dobio i Malog Marula na nedavno održanom kazališnom festivalu u Splitu.

“Frida je predstava za svakoga starijeg od 4 i mlađeg od tisuću godina, ozbiljna i jaka s puno emocija i punokrvnih likova”, rekao je u najavi te pozvao publiku da sudjeluje u 29. Festivalu glumca na kojem čekaju divne predstave, divni ljudi glumci, kreatori, autori, pisci, redatelji, svjetlo i ton majstori, scenci i svi ostali koji čine kazalište, rekao je.

Večeras od 21 sat na programu je domaća uspješnica Tena – kronika raspada jedne ljepote, koja je svojom glumačkom kvalitetom, također ušla u festivalsku konkurenciju.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno