U prostorijama Glazbene škole Josipa Runjanina Vinkovci danas je održano tradicionalno godišnje svečano nagrađivanje najboljih učenika vinkovačkih srednjih škola. Dodjela je održana u organizaciji kluba Lions Vinkovci, a zbog svojih izvrsnih uspjeha nagrađeno je 8 učenika.

Već dugi niz godina Lions klub dodijeli nagrade najuspješnijim učenicima. Najprije ih predloži nastavničko vijeće srednjih škola grada Vinkovaca, a iz kluba ih prihvate te nagrade priznanjem i novčanom nagradom u iznosu od tisuću kuna. Poručuju kako je njihov glavni zadatak nagraditi izuzetne, odnosno njihovu izvrsnost.

“Za sada imamo 8 srednjih škola i već dugi niz godina nagrađujemo najbolje učenike iz svih škola. Učenici dobivaju priznanje i financijsku pomoć u iznosu od tisuću kuna i to je naš doprinos i zahvala na njihovom zalaganju i trudu kojim su doprinijeli našem društvu. Budućim učenicima želim poručiti da se potrude jer se trud svakako isplati, a mi ćemo u budućnosti nastaviti nagrađivati najbolje“, rekao je Miljenko Pradžiković, predsjednik Lions kluba Vinkovci koji u našem gradu djeluje 24 godine.

Vukovarsko-srijemska županija uvijek je stajala uz ovakve projekte, prepoznaju inicijativu i rad mladih te se uvijek rado odazovu ovakvim susretima, pogotovo kada su u pitanju mladu ljudi koji su od velike važnosti za opstanak u Slavoniji. Dikonić Marko, pročelnik Upravnog odjela za opće poslove u Vukovarsko-srijemskoj županiji, ovom prilikom istaknuo je kako je ovo jedan događaja u kojima županija može pokazati jedan mali znak pažnje prema njima.

“Ovo je veliki korak u njihovim životima. Mi kao društvo ponekad težimo kriteriju prosječnosti, a ne izvrsnosti, stoga pozdravljam inicijativu Lions kluba. Nije mala stvar biti najbolji u svojoj srednjoj školi te smatram da je ovo samo putokaz našim mladim kolegama za dalje i za ono što žele u životu. Važno je da nastave ovako kako su krenuli jer će se svaki trud kad tad isplatiti“, napomenuo je Dikonić.

Ovogodišnji laureati su sljedeći: Valentina Begčević, učenica 1.b razreda Drvodjelske tehničke škole, smjer drvodjelski tehničar restaurator; Mateo Marić-Blekić, učenik 4.c razreda Ekonomske i trgovačke škole, smjer ekonomist; Vladimir Pezo, učenik 3.e razreda Prirodoslovno-matematičke gimnazije; Martina Kuterovac, učenica 4. razreda Glazbene škole, smjer klavir; Stjepan Pavlović, učenik 3.d razreda Poljoprivredno šumarske škole, smjer pekar; Emilija Vrapčenjak, učenica 3.f razreda Srednje strukovne škole, zanimanje frizer; Nikolina Lukenda, učenica 4.d razreda Tehničke škole, smjer arhitektonski tehničar i Josip Gerin, učenik 5. razreda Zdravstvene i veterinarske škole, smjer medicinski tehničar opće njege

Ispred Grada Vinkovaca, događaju je nazočila i pročelnica Upravnog odjela društvenih djelatnosti Andrea Vinković koja je pohvalila ovu hvalevrijednu inicijativu:

“Velika je čast i zadovoljstvo biti među ovom djecom. Ulaganje u znanje naša je budućnost, moramo voditi brigu o našim mladima, tako da će se i Grad Vinkovci također uključiti u nagrađivanje najboljih učenika osnovnih i srednjih škola, a trenutno su u tijeku pripreme za programe kojima ćemo nastojati potaknuti ulaganje u znanje u našem društvu“, rekla je Vinković.