5 C
Vinkovci
Subota, 2. prosinca 2023.

Nagrađeni za najljepše uređene prostore Vinkovačkih jeseni u akciji “Volim Vinkovce” Turističke zajednice

Više od autora

- vl promo-

U Gradskoj knjižici i čitaonici Vinkovci upriličena je svečana dodjela nagrada i priznanja u sklopu akcije Turističke zajednice grada Vinkovaca „Volim Vinkovce” koja se održava preko 50 godina.

Ove je godina bila tema Vinkovačkih jeseni „Dva sjaja dukata”, 24 prijavljenih u ukupno sedam kategorija. U prvoj kategoriji, uređenosti stambenih prostora najbolja je bila Marija Pazman. Druga kategorija bila je uređenost izloga gdje su nagradu osvojili Miko Fashion, dok je za uređenu odgojno-obrazovnu instituciju najbolji Dječji vrtić „Budućnost”. Eurco d.d. nagrađen je u četvrtoj kategoriji uređenosti poslovnih prostora, a Kavana Aurelia za svoj ugostiteljski objekt. U šestoj kategoriji uređenosti centara za aktivni odmor prve su bile Hrvatske šume, dok u sedmoj kategoriji, uređenost društvenih i kulturnih centara nije bilo prijavljenih. Novost je dodjela nagrade djelatniku godine u turizmu koja je pripala OPG-u Abelo.

Direktorica Turističke zajednice grada Vinkovaca Martina Matković istaknula je kako njome žele dati priznanje i zahvalu svim sudionicima. „Kroz dane Vinkovačkih jeseni s ljubavlju se pripremaju, što u svojim kućama, što u poslovnim i svojim privatnim ustanovama i sigurno je da daju sve od sebe. Bude se rano kako bi pripremili hranu, uštirkali sve ono što su od prošlih Vinkovačkih jeseni držali u ormarima, ladicama i ukrase svoj objekt”, ističe Matković dodavši kako sudjeluje puno vrtića, ali i osnovnih škola te uče o kulturnoj baštini i vrijednostima Vinkovačkih jeseni koja je svakako neupitna.Svake godine tročlano povjerenstvo odlučuje o pobjednicima, a ove godine su u povjerenstvu bili Jasna Zeko Stolar, Marko Sabljaković i Tihana Jurić koji su stručni i kompetentni da donesu tu odluku.

Jedan od članova žirija, Marko Sabljaković kaže kako su postojali određeni kriteriji prema pravilniku Turističke zajednice prema kojima su ocjenjivali najbolje. „Meni je ovo bilo prvo sudjelovanje u komisiji ovakvog tipa, a mogu reći kako smo se vrlo lako svi složili oko nagrađenih koji su pobijedili su svojim kategorijama, iako smo imali težak i izazovan zadatak. Kao predlagatelju teme Vinkovačkih jeseni mi je bitno vidjeti koliko će ljudi pratiti temu uređujući svoje izloge, okućnice, stambene zgrade, poslovne i druge prostore. Vrlo ugodno sam iznenađen kreativnošću, posebice najmlađih. Smatram kako će uvijek će biti onih koji će čuvati i njegovati tradiciju, zapravo, u to sam siguran. Mogli bismo po tom pitanju raditi i puno više i predanije, posebice kad je riječ o odgojno-obrazovnim institucijama, ali uvijek će biti onih ljubitelja, to se pokazuje iz godine u godinu na Vinkovačkim jesenima”, zaključuje Sabljaković.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno