Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku kazališnu sezonu uobičajeno završava tradicionalnim humanitarnim koncertom Lipanjska operna noć. Na programu će biti popularne arije iz opereta, mjuzikla i filmova, a prihod od koncerta namijenjen je liječenju mladog i perspektivnog glumca Ivana Ćaćića, koji je obolio od leukemije. Najavljene su dvije izvedbe. Prva je u petak, 14. lipnja, u 21 sat u dvorištu HNK u Osijeku, a dan poslije, također u 21 sat, slijedi gostovanje u Belišću.

Na oba koncerta solisti, zbor i orkestar nastupit će pod ravnanjem maestra Mladena Tutavca. Solisti su Vesna Baljak, sopranistica, Ivana Medić, sopranistica, Stefany Findrik, mezzosopranistica, Gordana Kalmar, mezzosopranistica, Filip Hozjak, tenor, Robert Adamček, bariton te Jana Pogrmilović, mezzosopran (na koncertu u Belišću). Vokalni ansambl čine Danijela Božičević, Mirjana Peteš, Katarina Toplek i Mirna Vidović. Koncertni majstor je Ioan Pauna, korepetitori su Damir Šenk i Igor Valeri, a zborovođa Ante Sladoljev.

Godinama već ovaj koncert ima humanitarnu notu, no ove godine ima posebnu težinu, jer umjetnici nastupaju za svoga kolegu i prijatelja. Iz HNK u Osijeku pozivaju sve ljude dobrog srca da se uključe u ovu humanitarnu akciju kupnjom karte za koncert ili uplatom donacije na račun HNK u Osijeku.