25 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.

Najavljena akcija “Od izvora do mora”, u subotu čistimo Sopot

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Na Dan planeta Zemlje, Grad Vinkovci najavljuje ovogodišnje izdanje nacionalne ekološke akcije koja je prošle godine Vinkovcima osigurala status jednog od ekološko-volonterski najaktivnijih gradova u Hrvatskoj.

Prije godinu dana očišćena su jezera Banja, u akciji Od izvora do mora sudjelovalo je gotovo 150 volontera te je skupljeno preko 12 tona otpada. Zahvaljujući sjajnom angažmanu velikih i malih sugrađana osvojeno je prvo mjesto u kategoriji srednjih gradova čime je osigurana prva nagrada koja je podrazumijevala nabavku i sadnju 90 mladih stabala na nekoliko lokacija u gradu.

“Ove godine čistimo izletište Sopot, okupljanje je u subotu 27. travnja u 9 sati u prostorima Moto kluba Vinkovci na Sopotu, dok sama akcija nosi predznak sadnje stabala u gradovima kako bi se smanjile emisije CO2 i utjecalo na smanjenje temperature zraka. I ovoga puta osigurali smo vreće, rukavice i drugu radnu opremu za naše volontere”, pozivaju iz Grada na još jedno eko druženje kojim ćemo svi zajedno doprinijeti ljepšem i čišćem okolišu i ukazati na važnost pravilnog odlaganja otpada.

A ako se potrudimo, dodaju,možemo i do novog priznanja i nove vrijedne nagrade kojom bi dodatno ozelenili naš grad.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno