21 C
Vinkovci
Petak, 12. travnja 2024.

Najavljeno 38. izdanje omiljenog vinkovačkog Festivala tenisa

Više od autora

- vl promo-

U petak, 7. rujna u Vinkovcima započinje 38. Festival tenisa.

Festival tenisa najdugovječniji je vinkovački teniski turnir koji se održava još od 1982. godine. Zamišljen kao otvoreno prvenstvo za veterane i rekreativce ubrzo izrasta u najveće tenisko druženje, dok si naziv Festival pridodaje 1983. godine. Danas okuplja tenisače iz svih dijelova Hrvatske i regije.

Turnir se igra po švicarskom sustavu, kako je kod pokretanja Festivala zamislio dr. Nikola Bagarić. Naime, turnir u kojem nema ispadanja, u kojem su tri dana čiste igre i druženja, zajedničkih večera i opuštanja uz tamburaše i 38. godina nakon jednakom snagom privlači igrače.

Prijavnina za turnir iznosi 200 kuna po sobi, a uz sudjelovanje uključuje zajedničku večeru u petak i subotu. U četvrtak je također predviđena večera dobrodošlice za sve sudionike.


Turnir se igra po prilagođenom švicarskom sustavu, dakle 6 mečeva bez ispadanja, a od toga se 2 meča igraju dnevno, dok svaki set počinje od 2:2, 3 set samo Tie break do 10.

Na turniru mogu sudjelovati pojedinačno muškarci i žene te u miješanim parovima. Svi sudionici dobivaju službenu majicu festivala na dar, a u nedjelju, 9. rujna, Festival završava podjelom nagrada pobjednicima.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno