20 C
Vinkovci
Četvrtak, 30. ožujka 2023.

Najbolje hrvatske šahistice u Vinkovcima

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Vinkovci su domaćin Otvorenog prvenstva Hrvatske za žene koje se od 22. do 29. kolovoza održava u našem gradu u organizaciji Hrvatskog šahovskog saveza, Šahovskog saveza Vukovarsko-srijemske županije i Šahovskog kluba Vinkovci.

Otvoreno prvenstvo Hrvatske okupilo je 14 najboljih hrvatskih šahistica iz 9 klubova, a turnir se održava u hotelu „Slavonija”.


Tempo igre je 90 minuta uz dodatak od 30 minuta nakon odigranog četrdesetog poteza te standardnih 30 sekundi nakon svakog odigranog poteza. Nakon uvodna 4 kola u vodstvu su Riječanke predvođene Enom Cvitan, Anamarijom Radiković i Patricijom Vujnović, inače braniteljicom naslova. Program počinje svaki dan od 16,00 sati, a posljednje kolo je na rasporedu u nedjelju u 9,00 sati. Vinkovci nemaju svoju predstavnicu, najbliže natjecateljice dolaze nam iz Đakova i Strizivojne.

Dodajmo još kako Vinkovačka škola šaha ponovno upisuje polaznike kroz mjesec rujan počevši od 4. dana mjeseca rujna (10 sati) i ako želite dijete upisati na šah možete kontaktirati sljedeći broj: 098 134 4006 (Irena).

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno