16 C
Vinkovci
Petak, 24. svibnja 2024.

Najbolji folkloraši iz cijele Hrvatske na državnoj smotri u Vinkovcima

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Nakon što je ulicama Vinkovaca prošao Svečani mimohod 56. Vinkovačkih jeseni, nakon što je utihnuo topot gizdavih lipicanaca ovogodišnje Revije konjanika i konjskih zaprega, ples i pjesma nisu utihnuli u središtu grada. Program na glavnoj pozornici nastavljen je drugim dijelom Državne smotre izvornoga hrvatskog folklora, koja u Vinkovce dovodi najbolja folklorna društva iz cijele Hrvatske.

„I ove godine imamo priliku vidjeti ono najbogatije, ono što je najbolje u hrvatskom folkloru u ovom trenutku. U tri dijela na Državnoj smotri izvornog hrvatskog folklora nastupaju skupine iz različitih regija, različitih županija, dakle različitih plesnih područja. To su skupine koje su izabrane na regionalnim smotrama folklora kao najbolje. Nama stručna povjerenstva o tome dostavljaju podatke, a onda ih mi pozivamo na našu smotru kao najznačajniju smotru u Hrvatskoj”, ističe Danijel Šota, voditelj Državne smotre izvornog hrvatskog folklora u Vinkovcima.

A danas su se na središnjoj pozornici nakon mimohoda predstavila društva iz Starih Mikanovaca, Subotice, Vrbovca, Gundinaca, Garešnice, Drenovaca, Donje Voće i Čakovca.


Treći dio smotre bit će održan večeras s početkom u 19 sati, a na pozornicu Vinkovačkih jeseni izaći će folkloraši društava Ivanovac-Marjančaci-Zelčin, Gornja Stubica, Voćin, Koritna, Brest Pokupski, Sibinj i Sv. Petar Orehovac.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno