11 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

Najbolji plasmani u povijesti hrvatskog dizanja utega u ženskoj konkurenciji

Više od autora

- vl promo-Glavni grad Rumunjske, Bukurešt bio je domaćin ovogodišnjeg Prvenstva Europe u dizanju utega za seniore, a boje Republike Hrvatske branile su i dvije mlade Vukovarke, Hermana Dermiček i Ana Crnjac, članice Kluba dizača utega Vukovar.

Iako su bile najmlađe sudionice ovog Prvenstva Europe, to im nije smetalo da ostvare najbolje plasmane od svih naših reprezentativaca. Hermana Dermičer nastupila je u kategoriji do 75 kg. i sa 60 kg. u trzaju, 71 kg. u izbačaju i 131 kg. i osvojila tri sedma mjesta.

Važno je istaći da je Hermana Dermiček sa svojih nepunih 16 godina, ostvarila najbolji plasman u povijesti hrvatskog dizanja utega u ženskoj konkurenciji od osamostaljenja Hrvatske.

Odličan nastup u Bukureštu, Hermana je „začinila“ postavljanjem 8 novih državnih rekorda i to sa 59 i 60 kg. u trzaju, 71 kg. u izbačaju i 131 kg. u biatlonu. Novi su to državni rekordi za uzraste U17 i U20.

Ana Crnjac nastupila je u kategoriji +90 kg. i sa 60 kg. u trzaju, 70 kg. u izbačaju i 130 kg. u biatlonu ostvarila je tri plasmana na deveto mjesto.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno