Izvor: Turistička zajednica općine Nijemci

U subotu je u Nijemcima održan 5. po redu triatlon pod nazivom “Rijeke i staze Srijema”  kojega je organizirala Turistička zajednica Nijemci i Udruga “Triatlon klub – TRI-TIM OSIJEK”.

Ova utrka međunarodnog karaktera okupila je oko 60 natjecatelja iz raznih krajeva Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije koji su otrčali super sprint triatlon 400 metara plivanje, 10 kilometara biciklom i 2,5 kilometra trčanje. Na stazama kroz Srijem i na Bosutu bili su sudionici svih uzrasta – od kadeta i juniora preko seniora do veterana.

“Manifestacija je to koja se u ovih pet godina pokazala uspješnom i sve posjećenijom. Sve je prošlo u najboljem redu, u sportskom duhu i dobrom raspoloženju“, rekla je direktorica Turističkog ureda Općine Nijemci Katarina Šarkić.

Ukupni pobjednici su Borna Katić iz TK-a Swibir Zagreb s vremenom 33,24 minute, drugi je Dorian Vugrek (36,22), a treći Bruno Tompa (36,38), oba iz osječkog kluba. U kategoriji žena prva je bila Ivana Granoša (37,24) iz osječkog TK-a TRI-TIM, pa Anja Nikitović (37,38) i Miona Bošković (38,27), obje iz TK-a Sava iz Sremske Mitrovice.