18 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

Najhladniji svibanj u posljednjih 30 godina: u Vinkovcima i dalje nestabilno

Više od autora

- vl promo-


Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Ovogodišnji svibanj najhladniji je u posljednjih tridesetak godina i treći najhladniji u posljednjih 70 godina, a vremenskim nevoljama još se ne nazire kraj.

Meteorologinja Dunja Mazzocco Drvar istaknula je kako postoji mogućnost da ovaj svibanj nadmaši čak i dosad najkišovitiji svibanj 1954. i postane i najkišovitiji mjesec u godini. Za to bi do petka trebalo pasti još četrdesetak litara, što nije nemoguće.

Sutra će u Hrvatskoj najvjerojatnije pasti još 20 do 30 mm kiše, prekosutra još 10 do 20, a poneki pljusak očekuje nas i u petak. U petak će se vrijeme napokon smiriti i do kraja tjedna će vrlo vjerojatno biti uglavnom sunčano i suho. Jedino će se na krajnjem istoku zemlje zadržati nestabilno vrijeme, uz čestu i obilnu kišu. I temperature će stoga biti nešto niže, većinom od 17 do 20 °C. Lipanj će započeti u ritmu koji je nametnuo svibanj.

U Vinkovcima i dalje nestabilno
Iako će kraj tjedna dočekati uglavnom suho i toplije vrijeme, za vikend nas očekuju nove količine kiše. U subotu će padati gotovo cijeli dan, a pratit će ju niže temperature i umjeren sjeverni vjetar. Temperature neće prelaziti 18°C.

U nedjelju nas očekuje ista priča, uz dodatno pogoršanje u drugom dijelu dana. Iako će temperatura narasti do 22°C, pripremite se na još kiše te grmljavinsko nevrijeme koje se nastavlja čak do utorka. Temperature će narasti do 24°C, a do srijede ćemo dane provoditi uz kišu, grmljavinu i umjeren sjeverni vjetar.

Prema Državnom hidrometeorološkom zavodu, stabilnije vrijeme očekuje nas tek od srijede 4. lipnja. Slab vjetar, toplije vrijeme i temperature do 28°C napokon će dati osjećaj ljetnog vremena, a poneki pljusak koji će nas zadesiti u drugom dijelu idućeg tjedna, nakon ovoliko kiše i grmljavine gotovo pa nećemo ni osjetiti.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno