- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

Od 10. do 18. travnja u Vinkovcima se održava jaki međunarodni turnir „Zaba Cup 2021.” za dječake i djevojčice do 14 godina. Ovo je 13. izdanje Zaba Cupa čiji je glavni pokrovitelj Zagrebačka baka, a organizator krovna teniska organizacija Tennis Europe koja je propisala strogi epidemiološki okvir za provedbu ovog natjecanja. Gledatelji neće moći prisustvovati mečevima mladih svjetskih, europskih, ali i hrvatskih teniskih nada.

„Teniski klub bit će zatvoren za gledatelje ovih 8 dana u terminima dok se igraju mečevi. Takve su okolnosti, imali smo opciju održati turnir na takav način ili ga uopće ne održati, no zbog djece je puno bitnije da igraju tenis”, izjavio je direktor turnira Igor Balaš.

Zbog situacije s koronom glavni ždrijeb smanjen je sa 64 na 32 igrača, a kvalifikacije s 96 na 32 tenisača i u muškoj i u ženskoj kategoriji. Ukupan broj natjecatelja u kvalifikacijama i glavnom ždrijebu bit će 112, a najavljen je i turnir parova. Sudionici „Zaba Cupa 2021.” dolaze iz 15-ak zemalja, a jedna djevojčica prevalila je dalek put jer je u Vinkovce stigla iz Novog Zelanda. Boje vinkovačkog kluba branit će tri tenisača u kvalifikacijama. Sutra su prijave za veliki turnir, u subotu slijedi prvo kolo kvalifikacija (32 meča), a u nedjelju drugo kolo (64 mečeva).

Od ponedjeljka do petka na rasporedu je glavni ždrijeb s tim da se finale pojedinačnih mečeva igra u petak, navodi direktor turnira. Podršku organizaciji jakog međunarodnog turnira dao je i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosanči koji je zahvalan što se ime Vinkovaca prenosi diljem svijeta. „Ovdje se radi na popularizaciji sporta i tenisa i to je nešto što je izvrsno dugi niz godina. Zaba Cup prepoznat je ne samo u Hrvatskoj, nego i diljem svijeta. Drago mi je što se turnir ipak održava barem i u ovim okolnostima. Puna gradska potpora našem teniskom klubu i dalje stojimo uz njih jer svi njihovi dosadašnji turniri doprinosilo je promociji našeg grada i sporta. Na tom tragu radit ćemo i dalje, a nadamo se što prije i bez pandemije”, poručuje gradonačelnik Bosančić.