Izvor: NK Osijek
Nogometni klub Osijek najkasnije će 2020. godine dobiti novi stadion, a radi se najmodernijem stadionu i nogometnom kampu u Hrvatskoj. Prvi je to veliki stadion koji se u Hrvatskoj gradi još od 1979. i otvorenja splitskog Poljud, bit će potpuno natkriven, a utakmice će se moći gledati i iz jacuzzija.

Izgradnja novog stadiona i kampa Škole NK Osijek na Pampasu trajala je nešto duže negoli se planiralo, ali to neće utjecati na konačni rok završetka radova, koji je zacrtan za ljeto 2020. U NK Osijek čvrsto vjeruju kako će novi stadion svoj “debi” imati na europskoj sceni, točnije, u jednom od europskih kupova, za koji će, vjeruje se, bijelo-plavi izboriti vizu u sljedećoj natjecateljskoj sezoni.

Najveći će to biti sportski i infrastrukturni projekt u Slavoniji i Baranji, vrijednost cijele investicije procijenjena je na 35 milijuna eura. Financijer je, naravno, NK Osijek koji već sada zapošljava oko 120 ljudi, a vjeruju kako će ta brojka biti i 50 posto veća s budućim sadržajima na novom stadionu i pripadajućem Kampu.

Riječ je prvenstveno o funkcionalnom objektu s velikim brojem ulaza, neposrednom blizinom terena i puno boljim doživljajem utakmice za sve nazočne. Osim kapaciteta od 12.000 mjesta, jedinstven je i po tomu što će imati saunu, jacuzzi i champagne lounge u sklopu VIP tribine, 70 mjesta za invalide, press ložu za stotinjak novinara s vrhunskim uvjetima za rad izvjestitelja, VIP prostor sa 450 mjesta i još 100 u Sky boxu. U sklopu stadiona će biti SPA sadržaji: fitness, sauna, masaža i SPA apartman na tribini sa saunom i jacuzzijem. Što se ostalih sadržaja tiče, bit će otvoren Fan shop, ugostiteljski prostori i Sky promenada s gastroosvježenjima i mobilnim fan-cornerima.