16 C
Vinkovci
Četvrtak, 23. svibnja 2024.

Najveselije dvorište 58. Vinkovačkih jeseni sa 70 radionica otvara u petak točno u podne predstava orkestra Poco Loco

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Zahuktava se priča ovogodišnjeg Dvorišta ideja koje otvara vrata u petak, 8. rujna točno u podne s prvim danom 58. Vinkovačkih jeseni.

ARHIVA

Još veće i bolje nego prošle godine, uz devetodnevni popratni program namijenjen malima i mladima koji organizacijski realizira Gradski muzej Vinkovci.

FOTO: Dvorište ideja

„Prvenstveno je namijenjeno za djecu, ali imamo i aktivnosti za mlade i roditelje. Ove godine pripremamo najviše radionica do sada, ukupno 70 te 20-ak izvedbi predstava, uličnih, cirkuskih performansa, glazbeno-poetskih improvizacija, pripovijedanja te izložbu dječjih radova”, najavila je muzejska pedagoginja Iva Krolo.

ARHIVA
ARHIVA

Dvorište ideja otvara koncert predstava teatra odnosno orkestra Poco Loco.

„Šesteročlani bend predstavlja se djeci kroz pjesmu “Otključ otključ” te poziva posjetitelje na glazbeno-scensko putovanje uz pjesme, svima nam poznate, o likovima iz dječjih bajki. Slijede brojne radionice od kojih su neke vezenje križićem, likovne radionice Kamis Hibai, izrada sapuna, Čarobni svijet glazbe i brojne druge”, najavljuje.


Priča o snovima, kazališta Mala scena i dvije radionice Odgoj s glazbom Lane Marasović namijenjene su najmanjima odnosno bebama sa startnim brojem 0 godina, ističe Iva. Sve ostale čekaju otkriti ih u programu koji izlazi danas, pokriva sve dobne skupine do baka i djedova u pratnji. I njima će biti veselo!

DVORIŠTE IDEJA
ARHIVA

Ljestvica je postavljena visoko, baza animatora i sadržaja samo se širi, program je krcat sjajnim stvarima koje nemamo priliku često konzumirati u gradu, a gosti izvođači dolaze iz cijele Hrvatske. Traženi volonteri popunili su zadanu kvotu, čekaju djecu i roditelje nasmijani i raspoloženi u skladu s ozračjem dvorišta. Nije da se hvale, ali…

„Ove godine, dogodilo se nešto jako zanimljivo. Prije nego je izašao program, učiteljice su se jako aktivirale, kao i roditelji zbog čega smo jako sretni jer svi su nestrpljivi, šalju poruke, zovu, rezerviraju mjesta”, komentira Krolo povratne reakcije publike tijekom protekle dvije godine, a ujedno poziva sve na ples, pjesmu i stvaranje u najkreativnije dvorište Jeseni.

ARHIVA

Ako s djecom dolazite na Vinkovačke jeseni, Dvorište ideja je pravo mjesto. Čeka čarolija raznih aktivnosti, a prijave su svakodnevno na broj telefona 099 537 72 07 te mail dvoristeideja@gmail.com. Pratimo ih na istoimenim društvenim mrežama!

DVORIŠTE IDEJA
ARHIVA
DVORIŠTE IDEJA
ARHIVA
DVORIŠTE IDEJA
ARHIVA

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno