Talentirana se pjevačica nakon dvogodišnje pauze vratila na scenu novim singlom The Light, čime je ujedno i najavila iščekivani drugi studijski album.

S Rosie Lowe je ovog puta surađivao producent i glazbenik Henry Wu (Yussef Kamaal). “Jednog smo se dana družili i svirali, Henry je počeo svirati ovu progresiju akorada, ja sam smislila vokalnu melodiju i tako je nastala ‘The Light”, komentirala je  i ujedno otkrila da pjesma govori o tugovanju i raznim fazama koje tada nastupaju.

“The Light” je savršen prikaz talenta kojeg Lowe posjeduje – ona je pjevačica, producentica, skladateljica i multi-instrumentalistica čija glazba posjeduje zvukovnu i emocionalnu raznolikost i kroz koju se proteže raznoliki spektar tema. Pjesmi je pridodan i vizualni identitet.

Rosie Lowe mlada je britanska kantautorica koja ljubav prema glazbi vuče još iz ranog djetinjstva kad je počela svirati violinu i klavir. Debitantski album “Control” objavila je 2016. godine, a njime je osvojila i neke od najvećih svjetskih medija (The Guardian, NME).