SUZANA HORVAT, 2018. / Photo: Aquarius Records press

Kantautorica Suzana Horvat vraća se na scenu! Nakon pauze od izdavačke aktivnosti, spreman je novi singl “Pod tvojim oblakom”, a uskoro izlazi i prateći video spot.

“Prošlo je 11 godina od mog posljednjeg albuma, ali glazba je cijelo vrijeme bila dio mog života na malo drugačiji način. Svatko od nas ima privrženost ka nečemu. Kod mene je oduvijek prisutna privrženost ka glazbi i želja da se kroz glazbu kreativno izrazim.” – kaže Suzana, te nadodaje o novom singlu “Pjesma govori o pronalaženju svojeg mjesta pod suncem u ovom svijetu prolaznih vrijednosti.”

Skladateljicu, pjevačicu i pijanisticu je kritika već nakon prvih par singlova proglasila hrvatskom Norom Jones, a simpatija kojom su mediji sredinom 2005. dočekali album prvijenac “Na kraju dana” sadržavala je uvjerenje da je njezin opušten kantautorski jazz-pop stil dobrodošla iznimka na hrvatskoj glazbenoj sceni. Drugi album, “Mjesto koje sanjam” izlazi 2007. godine te posebnim jazz pristupom, obogaćenim estetskom dimenzijom, opet skuplja pohvale na račun glazbe i aranžmana, što ne čudi s obzirom da ima i završenu Glazbenu akademiju. Suzani se pripisuje urođen osjećaj za jazz, a sad nastavlja stvarati u svom prepoznatljivom stilu, fini, lagani i sofisticirani jazz-pop koji je vrlo ljepljiv za uho.

“Posljednjih godina često posjećujem Indiju i crpim inspiraciju iz te jedne malo drugačije kulture. Ova pjesma je na neki način spoj tih mojih novih impresija i glazbe i kulture koju volim i cijenim od prije. Pjesmu sam napisala nadahnuta željom za nekim višim, trajnim vrijednostima života. Dio teksta pjesme je na sanskrtu, drevnom jeziku, za koji neki kažu da je najstariji jezik na svijetu.” – objašnjava kantautorica.

Na snimanju spota “Pod tvojim oblakom”, 2018. / Photo: Aquarius Records press

Za novu eru stvaralaštva okupila je i novu ekipu, i to ekipu vrhunskih muzičara, redom iz Jazz orkestra HRT-a. Tako je na ovom singlu prate Janko Novoselić na bubnjevima, Elvis Penava na gitari, Zvonimir Šestak na kontrabasu te Ana Slavica na violini. Klavir je odsvirala sama Suzana, koja je ujedno i autorica teksta, glazbe i aranžmana. Singl je snimljen u studiju Šišmiš te studiju MPA akademije glazbene produkcije, a mix i mastering je odradio Boris Kapetan.