16 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 2. listopada 2023.

Nakon jedanaest godina vani je novo studijsko izdanje The Rolling Stonesa!

Više od autora

- vl promo-

PrintLegendarni rockeri The Rolling Stones danas su objavili iščekivano studijsko izdanje ‘Blue And Lonesome’ (Polydor / Universal Music). Novo izdanje najavljeno je pjesmama ‘Just Your Fool’, ‘Hate To See You Go’ te ‘Ride ‘Em On Down’.

Novim izdanjem rockeri su se vratili blues korijenima, a producent Don Was rekao je kako je album sniman uživo, a zanimljiva je činjenica da su ga snimili u svega par dana – ‘Izdanje je snimano tri dana s glazbenicima poredanim u krug oko mikrofona. Zvuči veoma sirovo i autentično. Uhvatili smo bit onog što bend jest.’

‘Blue And Lonesome’ za bend je prvi album u zadnjih jedanaest godina, a nasljeđuje izrazito uspješan album ‘A Bigger Bang’, iz 2005. godine. Novo izdanje snimano je u londonskom British Grove Studiu, nedaleko od Richmonda i Eel Pie Islanda, gdje su Stonesi započeli karijeru kao mladi blues bend.

Mick Jagger (vokal), Keith Richards (gitara), Charlie Watts (bubnjevi), i Ronnie Wood (gitara) udružili su snage s dugogodišnjim suradnicima Darrylom Jonesom (bass), Chuckom Leavellom (klavijature) i Mattom Cliffordom (klavijature), a na dvije od 12 pjesama (Everybody Knows About My Good Thing i ‘I Can’t Quit You Baby’), koliko ih se nalazi na albumu, pridružio im se i Eric Clapton, koji je u susjednom studiju snimao vlastiti album.

m_the-rolling-stones_blue-and-lonesome_ST

‘Blue And Lonesome’ vraća bend u rane dane kada su svirali pjesme izvođača kao što su Jimmy Reed, Willie Dixon, Eddie Taylor, Little Walter i Howlin’ Wolf, čije se obrade pjesama nalaze na izdanju.

Novo studijsko izdanje ‘Blue & Lonesome’ hrvatskoj je publici dostupno u digitalnom obliku.

Popis pjesama: Just Your Fool / Commit A Crime / Blue And Lonesome / All Of Your Love / I Gotta Go / Everybody Knows About My Good Thing / Ride ‘Em On Down / Hate To See You Go / Hoo Doo Blues / Little Rain / Just Like I Treat You / I Can’t Quit You Baby.

THE ROLLING STONES: RIDE ‘EM ON DOWN [2016]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno