20 C
Vinkovci
Petak, 31. ožujka 2023.

Nakon Šibenika ‘bolja polovica’ Morcheebe, Sky & Ross, u studenom u Tvornici

Više od autora

- vl promo-

m_skye-and-ross_tvornica-studeni_2016_ST

Skye, pjevačica, i Ross, polovica producentskog dvojca grupe Morcheeba, nastupit će u subotu 26. studenog 2016. u Tvornici kulture.

U proljeće 2014. Skye Edwards i Ross Godfrey nastupali su na Australian Gold Coast festivalu i slušajući bendove čiji su nastupi imali puno više žestine i intenziteta odlučili napraviti album koji bi bio sličniji njihovom liveu od studijski ispoliranih snimaka. U tom trenutku je Paul Godfrey, Rossov brat i ko-producent Morcheebe, već bio potpuno fokusiran na produkcijske poslove odustavši od koncerata. Rezultat kreativne suradnje Skye i Rossa materijal je naziva ‘Light Of Gold’, objavljen 2. rujna, izdanje koje kreće svojim posebnim smjerom dok se u isto vrijeme vraća korijenima zvuka koji je Morcheebu 90tih učinio svjetski poznatim bendom.

‘To je što dobijete kad Skye i ja radimo glazbu, ali ne pratimo doslovno ono što je Morcheeba radila. Stoga nam se činilo logično da svemu damo i novi identitet’


Novo ime dakako ne znači i da su se odrekli starih pjesama jer najveći hitovi Morcheebe i dalje čine okosnicu njihove setliste. Počinju s ‘Trigger Hippy’, završavaju s ‘Rome Wasn’t Bulit In A Day’, a između njih mogu se čuti ‘The Sea’, ‘Blindfold’, ‘World Looking In’, ‘Otherwise’, ‘Blood Like Lemonade’ i mnogi drugi.

Šibenik je imao čast ugostiti Skye i Rossa u tvrđavi sv. Mihovila ovog ljeta na rasprodanom koncertu. Osim hrvatske premijere novih pjesama dvojac je u Šibeniku snimio kadrove za videospot ‘Light Of Gold’ predstavljen 30. kolovoza.

Ulaznice u pretprodaji iznose 130 kn, a na dan koncerta 150 kn.

VIDEO: SKYE AND ROSS – LIGHT OF GOLD (SPOT)

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno