Nakon dvotjedne stanke i prinudnog odmora, rukometaši Spačve vratili su se treninzima prošli tjedan, a za vikend, u četvrtfinalu hrvatskog kupa, očekuje ih najteži mogući suparnik, PPD Zagreb.

Još tri dana i došao je kraj obustavi svih natjecanja u nadležnosti Hrvatskog rukometnog saveza koji je na zahtjev sljedećeg Spačvinog protivnika, PPD Zagreba, 9. travnja donio odluku o zaustavljanju prvih i drugih muških i ženskih liga. Na inicijativu hrvatskog prvaka četvrtfinale kupa prebačeno je s 19. svibnja na 8. svibnja jer Zagrebaše čeka završnica SEHA lige. „Teško je reći na kojoj smo trenutno razini jer nismo mogli odigravati prijateljske utakmice. Imali smo zabranu, ali svi u klubu željni su igre, a ono što je najvažnije je da nije bilo nikakvih ozljeda u minulom razdoblju”, započeo je trener Spačve Josip Mečić. Vinkovačka momčad u hrvatskom kupu ima male šanse za prolaz u polufinale jer će se u subotu s druge strane naći aktualni hrvatski prvak. Kup se igra na jednu utakmicu, lošiji dan Zagreba i iznadprosječna partija Vinkovčana recept je za iznenađenje i čudo velikih razmjera.

Trener Mečić „spušta loptu na zemlju” i poručuje: „To je jako teško, ždrijeb nas ponovno nije pomazio, nismo imali sreće. Desetak godina nam ždrijeb nije naklonjen, dođemo do četvrtfinala i uvijek dobijemo najjačeg mogućeg protivnika, nekoliko puta Zagreb i Nexe. Nikako da dobijemo momčad iz našeg ranga s kojima se možemo ravnopravno nositi, a da utakmicu igramo na domaćem parketu.”

No, utakmica biti ili ne biti za Spačvu je sljedeći tjedan kada u Vinkovce dolazi Umag, a svi u Spačvi nadaju se kako će upravo utakmica s Umagom biti prijelomna za dodatni iskorak i osiguravanje ostanka u Paket24 Premijer ligi. Trener Mečić može računati na usluge svih igrača, ozljede Nedića, Nađa i Maroša su sad već prošlost, a svi premijerligaši dobili su brze antigenske testove za koronu koje koriste prije svake utakmice, a još je u dogovoru i cijepljenje igrača i svih članova kluba. Čini se kako će nova sezona, kako zasad stvari stoje, biti manje turbulentna, bez prekida, odgoda i obustava.