6 C
Vinkovci
Nedjelja, 27. studenoga 2022.

Narodna knjižnica i čitaonica sv. Benedikta u Nuštru

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Mjesec travanj u Narodnoj knjižnici i čitaonici sv. Benedikta u Nuštru uz uobičajenu aktivnost posudbe knjiga obilježila su zanimljiva događanja.

I ove godine nuštarska knjižnica pridružila se manifestaciji Noć knjige, 23. travnja. Kako je tema bila “Budućnost knjige” naglasak je stavljen na promociju čitanja i uključivanja svih dobnih skupina u aktivnosti knjižnice. Noć knjige započela je čitanjem u programu pod nazivom “Bake i djedovi čitaju”. Sudjelovali su učenici prvih razreda OŠ Zrinskih Nuštar s učiteljicom Marijom Marošević i učenici prvog razreda PŠ Cerić s učiteljicom Jasnom Rožman, dok je baka čitateljica bila dugogodišnja članica knjižnice Ana Mikić. Održana je i kreativna radionica za mlađe korisnike te glazbeni program koji je priredila domaća ŽPS “Grofice”. Potom je uslijedilo proglašenje najčitatelja. “U kategoriji odraslih to je Stjepan Lucić, a u kategoriji mlađih Veronika Kuntić”, ističe voditeljica knjižnice Martina Vignjević zahvaljujući svim sudionicima i posjetiteljima programa i napominjući kako su u Noći knjige uručene i članske iskaznice Općinskoj udruzi umirovljenika Nuštar i vrtiću “Vrtuljak”.

Nakon Noći knjige u knjižnici je 26. travnja gostovao Jadranko Bitenc. S piscem čije knjige su i čitali kao lektiru, razgovarali su učenici šestog razreda nuštarske škole s učiteljicom Ikom Gluvaković. Travanj zaključen drugim sastankom novoosnovanog čitateljskog kluba, koji broji devet članova. U ugodnom ozračju razgovaralo se o pročitanom djelu, romanu “Plava lisica” islandskog pisca Sjóna (Sigurjón B. Sigurðsson).

Na kraju, iz nuštarske knjižnice podsjećaju kako radionice za djecu idu svojim ustaljenim tijekom, svakog četvrtka u 17,30 sati.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno