17 C
Vinkovci
Srijeda, 29. svibnja 2024.

Naši strijelci u novoj natjecateljskoj sezoni ponovno u elitnom rangu

Više od autora

- vl promo-

Gradsko streljačko društvo 1887 Lokomotiva Vinkovci u novoj sezoni ponovno će nastupiti u 1. Walther ligi. Osim toga, klub se natječe i u 2. ligi, a sudionik je brojnih natjecanja. Osim uspješnih seniora, tu su i pripadnici škole streljaštva, kao i kadeti, juniori, veterani, ali i rekreativci.

„Pretprošle godine smo ispali iz najvišeg rana iz razloga što nismo otišli na dva natjecanja, zbog korone i bolesti nismo imali na raspolaganju strijelce. No, u prošloj sezoni osvojili smo prvo mjesto, pa smo se tako sada vratili u društvo najboljih. Isključivi nam je cilj u povratničkom izdanju izboriti ostanak, konkurencija je izrazito jaka jer u klubovima pucaju pojedinci koji su članovi reprezentacije, mi ih trenutno nemamo”, istaknuo je klupski trener Anton Đerek.

FOTO: GSD Lokomotiva 1887 Vinkovci

Tako će naši strijelci ponovno biti u prvoj ligi u disciplini standard zračna puška, a osim toga natjecat će se u drugoj ligi pištolja unutar Hrvatskog streljačkog saveza. Zadnja dva kluba, objašnjava Đerek, ispast će iz Walther lige, a to mjesto popunjavaju prva dva plasirana iz nižeg ranga. Elitni razred hrvatskog streljaštva čini 8 klubova, a u drugoj ligi natječe ih se 17.

„Radi se o vrlo skupom natjecanju koje iziskuje velika financijska sredstva. Ipak, imamo dosta putovanja do Solina i Zagreba, igra se pet kola, s time da u zadnjem bude i Državno prvenstvo, to se igra vjerojatno u veljači. Samo jedna puška košta između 2000 i 2500 eura, a pištolj je tek malo jeftiniji.”FOTO: GSD Lokomotiva 1887 Vinkovci

Prvo kolo najvišeg ranga na rasporedu je 4. studenog, ugostit će ga Solin, a već sutradan kreće natjecanje za drugoligaše u Vukovaru.

„Treniramo pet puta tijekom tjedna, točnije od ponedjeljka do petka svakog dana imamo treninge. Imamo i školu streljaštva, tu su djeca od 10 i više godina, tako da se i s njima dobro radi. Ove godine imamo 25 djece, desetak kadeta, a uz juniore i seniore, imamo i veterane te rekreativce. Najbitnije nam je da imamo desetak polaznika u školi streljaštva, ali i da imamo kadete, ako njih nemamo, nećemo imati niti juniore niti seniore”, dodaje.

FOTO: GSD Lokomotiva 1887 Vinkovci

Vinkovci će u prvom dijelu sljedeće kalendarske godine ugostiti županijska natjecanja za kadete, juniore i seniore. Na području županije tri su streljane koje ugošćuju takav tip natjecanja, dvije su u Vinkovcima, a jedna je u Nuštru. Tko tamo izbori najbolje plasmane, odlazi na natjecanje državnog predznaka.

„Izuzetno smo zadovoljni i želim zahvaliti gradonačelniku, koji će za nas odradit neke poslove u vezi najma. Trenutno smo u dogovorima i pregovorima oko nekretnina Hrvatskih željeznica, pa ćemo vidjeti kako dalje. Najam je dosta velik, a od sedam klubova koji su bili na željeznici, samo smo mi još ostali”, zaključuje Đerek.

FOTO: GSD Lokomotiva 1887 Vinkovci

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno