28 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Nastavnici i učenici Srednje strukovne škole radionicom i izložbom obilježili Svjetski dan kravate

Više od autora

- vl promo-

Danas obilježavamo Svjetski dan kravate, a svoj program povodom ovoga dana imali su nastavnici i učenici Srednje strukovne škole u Vinkovcima. U školskom restoranu postavljena je izložba uz prezentaciju učenica modnih tehničara na temu „Implementirana kravata u redizajniranu odjeću”.

U teoretskoj nastavi okupili smo učenice koje rade radionice na temu implementacije kravate i redizajna te crtanja. To su teoretske grupe predmeta, dok se u našoj radionici rade vježbe izrade kravate. Krojači i modni tehničari napravili su kroj, kravate i leptir mašne”, izjavila je Ljubica Kolarević, nastavnica u Srednjoj strukovnoj školi koja predaje struku modnim tehničarima i krojačima.


Postavljena izložba isto prikazuje implementiranu kravatu u redizajniranoj odjeći, a napravljena su tri rabljena predmeta u koja su ukomponirani dijelovi kravata po krojevima, čak po metodama japanskih dizajnera. Pripreme za današnji dan trajale su otprilike mjesec dana, a trud se itekako isplatio.

Što se tiče crteža, modne tehničarke iz 2.B i 3.B razreda crtale su u digitalnom alatu modne crteže, a tema je također bila kravata. To je ujedno bilo njihovo viđenje kako one vide kravatu u budućnosti za neke nove modne kolekcije. Među njima, bila je i učenica 2.B razreda smjera modni tehničar, Marija Zovko. Izrađujemo leptir mašne i klasične duge kravate. Također, radili smo crteže u digitalnom obliku, a to smo napravili pomoću kemijski da nam bude lakše. Tema je bila kravata, tako da svaka haljina ima dio neke kravate. Nastavnica nam je pokazala aplikaciju za crtanje, a preko nje je lagano crtati. Bilo nam je zabavno, a ako se želimo baviti modom i dizajnom, ovo nam je korisno”, zaključuje.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno