2 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 28. studenoga 2022.

“Grad u školjci” – natječaj za najljepšu neobjavljenu domoljubnu pjesmu

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Udruga „Braniteljice Domovinskog rata Republike Hrvatske” raspisala je natječaj za najljepšu, neobjavljenu domoljubnu pjesmu, pod nazivom „Grad u školjci“. Predsjednica Udruge Svjetlana Dželalija Kovačić ističe kako ovim natječajem žele potaknuti na pisanje domoljubne poezije kako bi se kroz stih i riječi očuvale vrijednosti Domovinskog rata kao i sjećanja na sve poginule i nestale braniteljice i branitelje. “Na natječaju mogu sudjelovati svi punoljetni hrvatski građani, a pjesma mora biti domoljubna, pisana na hrvatskom jeziku i do objave rezultata ne smije biti nigdje objavljena”, ističe Svjetlana Dželalija-Kovačić.

Pjesme treba slati na adresu J.J. Strossmayerova 4 P.P. 38, 32000 Vukovar, s naznakom za natječaj „Grad u školjci”, a trebaju stići najkasnije do 15. rujna. Pristigle radove, zasebno, ocjenjivat će četveročlano prosudbeno vijeće. Deset prvoplasiranih pjesama čitat će se 16. studenoga na Večeri domoljubne poezije u programu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, a 30 najljepših bit će objavljeno u 7. zborniku domoljubnih pjesama u nakladi Udruge „Braniteljice Domovinskog rata RH“. Prve tri pjesme uz priznanje dobivaju i simboličnu nagradu.

Od 2013. do 2017. godine festival za najljepšu neobjavljenu domoljubnu pjesmu održavao se pod nazivom „Pjesmom protiv zaborava“. Od 2018.g., u spomen na vukovarskog branitelja i pjesnika Darka Dombaja, festival nosi naziv „Grad u školjci“, po njegovoj zbirci vukovarskih elegija.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno