27 C
Vinkovci
Nedjelja, 26. lipnja 2022.

Natječaj za upis djece u program Predškole u Vinkovcima

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr
Natječaj je otvoren od 1. do 22. rujna, a zahtjevi se predaju u upravi Vrtića svaki radni dan od 7 do 14 sati.

Iz Dječjeg vrtića Vinkovci pozivaju roditelje predškolske djece rođene od 1. travnja 2015. do 31. ožujka 2016. koja nisu obuhvaćena redovitim programom predškolskog odgoja u godini prije polaska u osnovnu školu.

„Očekujemo roditelje da nam se jave u predviđenom vremenu jer naknadni upisi nisu mogući s obzirom na to da se formiraju skupine po prijavljenom broju”, ističe ravnateljica Suzana Zidar.

Program Predškole je obvezan i besplatan, a traje od 1. listopada 2021. do 31. svibnja 2022. u područnom objektu “Vladimir Nazor”, na adresi Blok Vladimira Nazora 7.

„Nismo sigurni postoje li sankcije za one koji djecu ne upišu u neki vid programa pred polazak u školu, ali apeliram na roditelje da na vrijeme reagiraju i upišu djecu kako bi im omogućili upoznavanje s novim prijateljima i stjecanje nekih novih znanja s ciljem olakšavanja polaska u prvi razred,” poručuje Zidar.

Obrazac zahtjeva za upis preuzima se u upravi Vrtića na Lapovcima, J.J. Strossmayera 7 ili na internet stranicama ustanove.

Početku ‘male škole’ prethodit će roditeljski sastanak zakazan za 1. listopada u 17 sati u objektu “Vladimir Nazor” na kojem će roditelji biti upoznati s načinom provedbe.

Program je verificiralo i odobrilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja i kao takav traje do 250 sati godišnje.

Pohađanje Predškole zakonom je obvezno, a djeca dobivaju potvrdu o završenom programu koju prilažu uz dokumentaciju za upis u prvi razred.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno