23 C
Vinkovci
Četvrtak, 26. svibnja 2022.

Nebeska tema ime je filma o Vladi Divljanu!

Više od autora

- vl promo-
f_nebeska-tema_dokumentarac-o-vladi-divljanu

Ljetno kino, Darko Rundek, Dino Šaran i Srđan Gojković Gile pripemaju 7. svibnja u Tvornici kulture koncert u čast VLADE DIVLJANA, najvećeg gospodina rock’n’rolla. Na zagrebačkom koncertu počet će i snimanje filma NEBESKA TEMA, o životu i radu ovog velikana popularne glazbe.

Producentska kuća Starhill iz Beograda zadužena je za snimanje dugometražnog dokumentarnog filma ‘Nebeska tema’ scenariste i redatelja Mladena Matičevića (izvrsni ‘Geto’ s pokojnim Čevketom u glavnoj ulozi), a zamišljen je kao filmska posveta Vladi Divljanu. Kao hibrid dokumentarnog i igranog filma, ‘Nebeska tema’ po formi i narativnoj strukturi bit će sličan svom glavnom junaku – istovremeno i dokument i bajka, i urban, emotivan te romantičan. Premijera filma je zakazana za jesen.

Divljan je bio član i jedan od osnivača legendarne beogradske grupe Idoli, solo izvođač, osnivač i vođa Old Stars Banda i grupe Nevladina organizacija, kantautor, kompozitor filmske i eksperimentalne glazbe, kao i glazbe za kazališne predstave i djecu. U filmu će uz glumca Svetozara Cvetkovića, sudjelovati i bivši IDOLI Zdenko Kolar i Srđan Šaper, zatim Darko Rundek, Aleksandar Šandorov, Srđan Gojković Gile, Momčilo Bajagić Bajaga, poznati novinari i publicisti Petar Peca Popović i Momčilo Moma Rajin, Mladen Max Juričić (i proširena postava Ljetno Kino Banda), čuvena fotografkinja Goranka Matić, Dina Divljan, Stevan Divljan i Pavle Divljan, Dušan Strajnić (Stray Dogg), Dejan Vučetić Vuča, Dušan Kojić Koja, a popis sudionika će se još puniti.

U proljeće je Vlada Divljan redovito navraćao do Zagreba i na radost nekoliko generacija fanova održavao nezaboravne koncerte. Ljetno kino, bend koji je posljednjih godina surađivao s Vladom, nastaviti će tradiciju u čast velikog glazbenika i prijatelja.

Uoči Vladinog 58. rođendana, 7. svibnja u Tvornici kulture uz big band postavu Ljetnog kina koje vodi Max Juričić, nastupit će Darko Rundek, Dino Šaran (Letu štuke) i Srđan Gojković Gile (Električni orgazam) koji će uz puno Vladinih hitova zapjevati i neke od svojih najljepših pjesama.

Ulaznice u pretprodaji iznose 50 kn, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 70 kn.

VIDEO: Samo jednu ljubav imam

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno