14 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 3. listopada 2022.

U nedjelju započinje KineDok!

Više od autora

- vl promo-f_kinedok_drifter_lijepo-mi-je-s-tobom-znas

U nedjelju, 17. travnja, s početkom u 19 sati, u Galeriji Greta (Ilica 92) održat će se zagrebačka kino-premijera filma DRIFTER,  uz gostovanje mađarskog redatelja Gábora Hörchera s kojom započinje drugi po redu KineDok.

Nagrađen na IDFI u Amsterdamu za najbolji debitantski film te posebnim priznanjem na festivalu u Jihlavi, film Drifter prikazuje crticu iz života buntovnog tinejdžera Riscija koji pod svaku cijenu želi sudjelovati na lokalnom reliju, unatoč protivljenju obitelji i škole te činjenici da nema ni auto, ni vozačku dozvolu.

Nadalje, u srijedu, 20. travnja, s početkom u 21 sat u Judinom Drvu u Splitu, održat će se projekcija filma LIJEPO MI JE S TOBOM, ZNAŠ, znaš uz gostovanje i razgovor s autoricom filma Evom Kraljević. Redateljica Eva Kraljević deset godina kamerom prati svoj život sa sestrom Mijom. Mia je vesela, otvorena, ima Downov sindrom, ne mari previše za modu i voli ljude. Film je osvojio srca publike i kritike na brojnim filmskim festivalima, a između ostalih nagrađen je na Zagreb Dox-u, Sarajevo Film Festivalu te DokuArtu u Bjelovaru.

Ulaz na obje projekciju je besplatan za sve posjetitelje, a nakon filma uslijedit će razgovor s autorima, uz sudjelovanje publike.

Kino-premijerom filma Drifter u Zagrebu te projekcijom hrvatskog dokumentarca Lijepo mi je s tobom, znaš službeno se otvara druga godina međunarodnog projekta KineDok koji kreativne i autorske dokumentarce „vadi“ iz klasičnih kino-dvorana i dovodi pred ljubitelje film!

KineDok će se do kraja 2016. godine održati na više od 20 lokacija diljem zemlje uključujući Zagreb, Karlovac, Čakovec, Kutinu, Zabok, Vukovar, Varaždin, Bjelovar, Pulu, Umag, Rijeku, Zadar, Split, Orebić i mnoge druge.

TRAILER Drifter

TRAILER Lijepo mi je s tobom

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno