Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske danas izvješćuju o nekoliko krađa i provala, koje su se dogodile protekloga vikenda. Pa je tako s traktorske prikolice, koja se nalazila parkirana u ulici Grada Vukovara u Bapskoj, otuđen motorni trimer. Krađa se dogodila u subotu 18. svibnja, a vlasniku, 59-godišnjaku iz Bapske, pričinjena je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. U noći s petka na subotu nepoznati počinitelj provalio je u dva radna stroja koja su se nalazila parkirana u Gortanovoj ulici u Vinkovcima, u vlasništvu građevinskih tvrtki s istarskog odnosno osječkog područja, a tom je prilikom otuđena veća količina goriva. Veća količina robe široke potrošnje otuđena je iz trgovine u Ostrovu u ulici Matije i Ljubinka. Provala se također dogodila u noći s petka na subotu.

Iz policije javljaju i o sukobu koji se jučer u popodnevnim satima dogodio ispred ugostiteljskog objekta u ulici Ante Starčevića u Vinkovcima. Naime, sukobili su se 32-godišnjak iz Vinkovaca, 23-godišnjak iz Mirkovaca i 21-godišnjak iz Vinkovaca. U sukobu je 21-godišnjak lakše ozlijeđen.

Protiv 32-godišnjaka i 23-godišnajaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl.13 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Na području PU vukovarsko-srijemske tijekom proteklog vikenda dogodilo se i 11 prometnih nesreća, od čega osam prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta i tri prometne nesreće u kojima su ukupno tri osobe lakše ozlijeđene, u Vukovaru, Vođincima i Drenovcima.