24 C
Vinkovci
Petak, 19. kolovoza 2022.

Nestali u Domovinskom ratu: U Sotinu pronađeni posmrtni ostaci jedne osobe, još 1.893 neriješena slučaja

Više od autora

- vl promo-

Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U potrazi za osobama nestalim u Domovinskom ratu, izvješćuje Ministarstvo hrvatskih branitelja, u organizaciji Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, od 29. svibnja do 14. lipnja provedeni su terenski izvidi i istraživanja na području Vukovarsko-srijemske županije. Izvidi i istraživanja provedeni su na 23 lokacije na području općina Nuštar, Tovarnik, Stari Jankovci, Bogdanovci, Trpinja, Negoslavci te na području grada Vukovara, za koje su prikupljena saznanja ukazivala da su moguća mjesta prikrivenih grobnica nasilno odvedenih i nestalih osoba tijekom Domovinskog rata.

Na lokaciji u mjestu Sotin pronađeni su i ekshumirani posmrtni ostaci jedne osobe koji su prevezeni za Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu na daljnju obradu, dok na preostalim lokacijama nisu potvrđena inicijalna saznanja.

Republika Hrvatska putem Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja još traga za 1.482 nestale osobe te posmrtnim ostacima 411 poginulih osoba, što ukupno čini 1.893 neriješena slučaja iz Domovinskoga rata. Najveći broj žrtava, njih 530, čine osobe s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Prethodni članakKraj bacanju hrane
Sljedeći članakDanas je prvi dan ljeta

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno